用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到 YORK 取錄信, 上午國際班
go

收到 YORK 取錄信, 上午國際班 [複製鏈接]

收到 YORK 取錄信, 上午國際班, 我都會比留位費 !! 放下心頭大石了........
   0    0    0    0

請問interview時是用英文嗎?

唉...仲未到我in

醒目開學勳章

你係9月尾定10月頭in架?

我 10月7日IN 的

原帖由 evil 於 11-10-24 17:17 發表
請問interview時是用英文嗎?

小朋友用英文, 但唔多要講野, 主要考聽....而家長用中文...問了 3 條問題....點解揀 YORK , 小朋友優點....平時同佢玩咩.......無嘞....

小朋友考顏色, 圖形, 日常用品, 交通工具.......我個囝依依 D .....

我个仔收左主流上午班

York 要自製隻CD?

原帖由 evil 於 11-10-24 17:41 發表
York 要自製隻CD?

係呀, 隻 CD 係指明親子講故事, 所以無乜難道既, 如果好似之前無講明就煩 D ........

你囝囝主流呀 ?? 有無考國際 ?? 我想個仔普通話同英文好 ....所以無報主流......

醒目開學勳章

恭喜晒。我地都係7號,但未收到信。不過都冇乜機,我打過去學校,收唔收都有信,唯有等了。

回復 10# wincat 的帖子

一樣係七號, 應該依一兩日有信架嘞...其實我個囝未入課室就喊, 我都打定輸數, 所以如果咁易入都唔得, ST.CAT, KV無望...

知唔知主流和國際有乜分別?

學費分別係幾多?

I got acceptance letter am class international stream, interview on Oct-7.  
According to my daughter's character, I believe she is unable to win a seat in KV/SC, so I will register.

今曰收到信,國際班就pn,主流班就am,我自己喜歡國際班多d,但無奈pm定係主流班呢?因姐姐是主流班的畢業生,主流班都讀得很好,所以心大心細

原帖由 MissMusic 於 11-10-24 18:45 發表
知唔知主流和國際有乜分別?

學費分別係幾多?

學費仲未知喎....我估 $4200 吧....都仲未有資料既...

國際全英同普通話, 主流英粵既分別...

原帖由 minejoujou 於 11-10-24 22:28 發表
今曰收到信,國際班就pn,主流班就am,我自己喜歡國際班多d,但無奈pm定係主流班呢?因姐姐是主流班的畢業生,主流班都讀得很好,所以心大心細

其實自己都擔心國際班教既中文字係有幾深囉....可能要自己同佢惡補一下...

主流教得好....咁中文呢 ??? 中文 o k 嗎 ??

原帖由 DiamondHill 於 11-10-24 21:09 發表
I got acceptance letter am class international stream, interview on Oct-7.  
According to my daughter's character, I believe she is unable to win a seat in KV/SC, so I will register.

我都對 sc, kv 無望...希望york 讀好 d 啦....睇下情況下年繼續報 k1 repeat一年..

原帖由 萬樂豬 於 11-10-24 22:44 發表

其實自己都擔心國際班教既中文字係有幾深囉....可能要自己同佢惡補一下...

中文程度沒特別深,可以說正常進度,我大女剛上了小一都沒有問題,(因間學校中文特別深)反而york普通話就麻麻(主流班)所以今次報國際班.

原帖由 萬樂豬 於 11-10-24 22:44 發表

中文程度沒特別深,可以說正常進度,我大女剛上了小一都沒有問題,(因間學校中文特別深)反而york普通話就麻麻(主流班)所以今次報國際班.

想問York除左學費外, 係咪要compulsory有好多課外活動一定要參加? (特別係k3), 之前聽過有人話k3課外活動費比學費還高, 於是只讀了k1及2, 再轉校。

國際班今年的學額是多少? 主流班又是多少? 因我們兩間也有offer
‹ 上一主題|下一主題