用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到 YORK 取錄信, 上午國際班
樓主: 萬樂豬
go

收到 YORK 取錄信, 上午國際班 [複製鏈接]

I have also received the letter today a... both 國際班 and 主流班 am class a... dun know choose which one... and I hv offer fm SJC and st. nicholas... need to think think...

原帖由 lovecarey 於 11-10-27 13:34 發表
I have also received the letter today a... both 國際班 and 主流班 am class a... dun know choose which one... and I hv offer fm SJC and st. nicholas... need to think think...

lovecarey :

嘩...你小朋友咁叻叻呀........good

回復 4# 萬樂豬 的帖子

萬樂豬

上年都沒有收債卷,只是在聽簡介會時,曾經提及過,但到最後都沒有實施。如果你在簡介會時沒有聽到什麼債卷,就不用擔心了。

今年競爭好大呢,留住個位,個心都定D。

會呀......我勁擔心.....開始我問仔仔問題...佢唔啋我擰歪塊面, 同埋玩野......但我只係 in 左 2 間咋...都咁快出現依個問題....所以比幾百蚊買個安心....而且....我睇番論壇...都 ok 既, 唔理個校長點都好......教得掂個囝就得啦, 達到我要求便算了.....家長唔係傻既...唔通佢問你攞錢就要比咩.........希望係咁啦.....

原帖由 fishballbaby 於 11-10-27 23:29 發表
萬樂豬

上年都沒有收債卷,只是在聽簡介會時,曾經提及過,但到最後都沒有實施。如果你在簡介會時沒有聽到什麼債卷,就不用擔心了。

今年競爭好大呢,留住個位,個心都定D。 ...

回覆 61# lovecarey 的文章

Wow...they give you 2 k1 offers?

我都煩緊同一問題,星期六要交留位費喇! 有冇人可俾d意見??

原帖由 rookie_mama 於 11-10-26 22:32 發表
謝謝你的資料分享,非常值得參考,我正在煩惱選擇York 或 SN。

你仲有邊間比 offer 你 ?

原帖由 2009prince 於 11-10-27 23:58 發表
我都煩緊同一問題,星期六要交留位費喇! 有冇人可俾d意見??

暫時只有York同SN.

原帖由 萬樂豬 於 11-10-28 00:03 發表
你仲有邊間比 offer 你 ?

萬樂豬

我囝囝上年INTERVIEW就係咁,第一間IN YORK,表現不錯,但係呢,他的表現一間比一間差,好像知道入去唔係玩遊戲。

原帖由 萬樂豬 於 11-10-27 23:33 發表
會呀......我勁擔心.....開始我問仔仔問題...佢唔啋我擰歪塊面, 同埋玩野......但我只係 in 左 2 間咋...都咁快出現依個問題....所以比幾百蚊買個安心....而且....我睇番論壇...都 ok 既, 唔理個校長點都好......教 ...

原帖由 萬樂豬 於 2011/10/26 10:55 PM 發表

video and artwork 我全都做齊了........可惜只係收雙語班, 學校書記話國際班只係收十多個小朋友......

唔好意思想問吓雙語班,係唔係主流班呢?因為囡囡有報國際班同主流班,收到取錄信既REF NO係INXXXX,咁係唔係被國際班取錄呢?

我同樣收到ST. NICHOLAS取錄信,唔知揀邊間好呢?兩間都係PM CLASS...THX!!

封信上面寫得好清楚,國際班是York international kindergarten ,主流班是York English kindergarten

York International 同 Stafford 揀, 應該點揀??

回覆 4# fishballbaby 的文章

原來小朋友會咁?我都諗緊此問題, 我個囡暫時只係in左兩次, 仲有幾次要in, 最後的先至係首選, 唔知會唔會越in越差, 都擔心佢之後知道要不是玩, 唔答老師問題, 有無媽媽個b都係咁?

回覆 3# minejoujou 的文章

Do you mean the envelope and the letterhead ?

If so, for me.  I never aware because I don't know the operation of school.   They have 4 school names totally.  If we applied international stream, school should be focus on what I applied.  

If school want us move to main stream, I found it is okay but just alert is fine.

Sharing only.

醒目開學勳章

我今日終於收到信了,是雙語班offer...有信explain 點解offer 唔到國際班。。

咁係咩原因?因為冇哂位?其實唔知佢地收幾個入國際班同雙語班架哩?

回覆 2# wincat 的文章

雙語班=主流班 ?

我仲未收到信...打左去問, 叫我等到月尾...依家都係月尾啦....我問即係寄左未...又話未...

醒目開學勳章

雙語班=主流班
封信好長,大約話over 3000 application ,仲要係好早就申請,只有最好表現的10% 先入到國際班。。

I have a bit complained about their letter, so it will be more clear now.

fishballbaby :

哈哈...無錯......我問佢眼耳口鼻用途...一句就話 "唔知道 " 走左去......可能我比左無形壓力佢啦.........而家唔敢再問佢任何問題...

算啦....有 york 收, 其他得就得, 唔得就算.........唉.....

係呢, 你小朋友....有無額外補下中文或普通話 ?? 聽聞主流班依 2 樣麻麻地.....

原帖由 fishballbaby 於 11-10-28 01:05 發表
萬樂豬

我囝囝上年INTERVIEW就係咁,第一間IN YORK,表現不錯,但係呢,他的表現一間比一間差,好像知道入去唔係玩遊戲。

‹ 上一主題|下一主題