用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到 YORK 取錄信, 上午國際班
樓主: 萬樂豬
go

收到 YORK 取錄信, 上午國際班 [複製鏈接]

醒目開學勳章

請問幾時交留位費呢?我遲d打去問下,平時我地收信都比人地快,今日check 完都冇,不過有意外驚喜,我地有另外一間kinder offer..^^

回覆 21# wincat 的文章

國際班係11月2日, 主流班係11月5日, 但係york keep 住有人不停interview, 個別人士的交留位費時間相信不同...

你有邊間收左呢? 仍考慮york?

回覆 16# evil 的文章

請問你是幾時interview架?同埋係咪in N1(K1) ?

醒目開學勳章

原帖由 littlekkl 於 11-10-25 13:31 發表
國際班係11月2日, 主流班係11月5日, 但係york keep 住有人不停interview, 個別人士的交留位費時間相信不同...

你有邊間收左呢? 仍考慮york?

thanks..
today we got offer letter from st nicholas.
yes..because we 'in' york 國際班...see if we have chance lor..

金巴倫英文幼稚園2012-2013年K1面試結果

今日收到金巴倫面試結果, 我個囡收咗 A.M. OFFER.
請問這間學校是否很容易收生的?
如果要比較 "迦南和金巴倫", 邊間好D呢?

好似話迦南有學卷課程淺 d 喎...但我不太清楚

原帖由 littlekkl 於 11-10-25 12:46 發表
想問York除左學費外, 係咪要compulsory有好多課外活動一定要參加? (特別係k3), 之前聽過有人話k3課外活動費比學費還高, 於是只讀了k1及2, 再轉校。

國際班今年的學額是多少? 主流班又是多少? 因我們兩間也有offer ...

我都聽聞 k2有元智能課程, 但唔係你想參加就參加架, 佢地要挑選.......唔知係咪校長所講既咩資優生培育課程呢....因為我都係聽講座個校長講, 仲講到好巴閉添, 全港得佢一間有依個資優生課程...

我都想york 的媽媽講解下......

回覆 1# 萬樂豬 的文章

唔算資優課程,但似乎學校都會對小朋友作評估,點評就唔知。

但小朋友就真係學多咗野。

回復 9# littlekkl 的帖子

課外活動是自由參與,不是complusory.

如果你所有活動都join,而所有都是千千聲,當然有機會高過學費,即使是外面的course也不便宜的。

咁大家覺得主流班抵唔抵讀呀?

York除左Cambridge 同 Stanford 張Maths Cert, 仲有什麼cert 是給小朋友拿的?

係咪好似普通話都有試考?

原帖由 3pigmama 於 11-10-26 00:18 發表
York除左Cambridge 同 Stanford 張Maths Cert, 仲有什麼cert 是給小朋友拿的?

視乎你有沒有join佢地有關興趣班或多元智能班,你提的maths cert 是不是指"EPGY"? 佢地有規定要join咗班才會為你報考試。

原帖由 mrschiang 於 11-10-26 04:01 發表
係咪好似普通話都有試考?
yes, 學校會安排。

昨晚寫支票再睇清楚...今早打去問學校, 原來係主流班, 唔係國際班...........但我人無填或報主流班的....佢居然轉我去主流班又無寫清楚......

好彩問一問......咁如果主流班好唔好呢 ??搞到我好 down 添.....唉

回復 29# To_Ma 的帖子

謝謝你的回覆, 請問一般來說, york家長應預幾多錢去參加課外活動? 係基本的費用, 唔係樣樣都參加哂

回復 2# 萬樂豬 的帖子

我姨生女都是主流班畢業的, 真係好好...

另外請問你都係7/10interview嗎? 但好似如國際班interview好似係用英文既....

我係主流K1...仲未收到結果...

醒目開學勳章

你其實有冇交video and artwork..in國際班係要架。。同埋佢地張form 係唔同架。

謝謝你的回覆, 請問一般來說, york家長應預幾多錢去參加課外活動? 係基本的費用, 唔係樣樣都參加哂

哩個問題我都想知.......
另外..........
基本學費幾多? 雜費幾多?

預 5000大元 搞唔搞得掂?

I read some post average expenditure per month is HKD6200 but it should be excluding school bus.

For artwork, I did not specify any pretty picture to school as I just showed interviewer her daily drawing in the sketch book at home.  For video, i showed video by my iphone about the reading process with my girl only.
‹ 上一主題|下一主題