用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 東華三院黃士心 vs 平田救世軍
go

東華三院黃士心 vs 平田救世軍 [複製鏈接]

請問大家兩間幼稚園, 邊間會好 d, 因為下星期要交留位費了
希望大家比 d 意見, 多謝意!
   0    0    0    0

平田救世軍都收左囡囡, 我會先交留位費, 暫時冇其他offer, 而且好多仲未面試, 我見救世軍上年小學派位都幾好, 若1/4人考到直資, 有個仲入到男小拔.

你囡囡收左上午班 定 下午班呀! 可能到時係同學仔, 你仲報左邊幾間呀 ?

上午班, 你呢? 因為囡囡係12月細b, 所以報左或會報既大約11間, 暫時in左兩間, 救世軍收左(囡囡當日非常合作), 另一間一定冇行, 因為囡囡喊住扭計唔肯入課室見老師, 冇in到就走左, 仲要個間係最心儀, 搞到失眠左一晚。其他要10月尾和11月先in.  你報左幾多間?

嘩! 你報左咁多間呀! 我只係報左六間, in 左三間, 東華三院黃士心 & 平田救世軍到收左上午班, 所以其他仲諗緊去唔去 in
我同你一樣, 心儀嗰間又係當日囝囝超唔合作, 所以應該無機會, 但我比你嚴重, 兩晚都瞓唔著

因為佢係12月細b, 好驚冇學校收, 而且經過上次佢竟然唔肯入課室, 嚇到我即刻報多兩間!  依家救世軍收左個人先定d。  其實你鍾意黃士心定救世軍多d?

救世軍都幾多人話好, 而黃士心就無咩人講
論環境 & 設施, 當然黃士心好 d, 因為我覺得救世軍都好舊 & 好細, 所以而家 15.16

係呀, 我見好多人都話救世軍好! 另外, 我報左陳蒙恩, 囡囡平時婆婆湊, 陳蒙恩就近婆婆, 婆婆勁想囡囡讀陳蒙恩, 佢成日話我使乜報咁多間, 讀陳蒙恩咪好囉! 佢以為報左名就一定收, 但係陳蒙恩都好多人報又係要爭! 唉!

如果係婆婆湊, 間學校又好嘅, 都無所謂呀! 咁陳蒙恩幾時知道結果, 因為救世軍要 10月28日前比留位費

陳蒙恩5/11先in, 所以救世軍都要比留位費先.

原來又多一間係 11/5 日 in
1. 金麗
2. 官塘浸信會
3. 陳蒙恩
真係煩死 d 家長

原帖由 MINI1601 於 11-10-21 18:18 發表
原來又多一間係 11/5 日 in
1. 金麗
2. 官塘浸信會
3. 陳蒙恩
真係煩死 d 家長

你報左喇三間? 我冇報金麗

去完 官塘浸信會 open day 之後, 我決定唔會去 in, 因為我覺得佢地九唔搭八, 播映中年阿叔教跳舞, 我睇到即刻好反感, 跟住又搵 d 奶粉 & kawai 糖擺攤位, 超商業化, 攞左表 in, 但都唔會去.
陳蒙恩 : 我無報
金麗 : 考慮緊去唔去排隊

我都會去救世軍比留位費先, 因為都幾多人話呢間好

之前打過去金麗問, 佢地話只要9am前去到就一定攞到表, 唔使排通宵, 你可以再打去問下.

今日已經有人排隊啦! 我再打電話去問, 佢地都係一樣話 9:00 前去到, 都會有表, 下年會開 6班, 上下午各 3班, 仲叫我唔使咁早去排隊, 校長出左幾次去叫家長唔好咁早排, 真係識做戲, 佢唔咁安排, D 家長咪唔會咁囉.
有 D 人話表佢一定會派, 因為有 $20 收, 但排得後就唔好諗住會入到囉, 因為佢地話小朋友無大問題, 佢地都會收架, 所以排到後, 學校跟本已經收滿啦! 攞到表有得 IN 都無用
‹ 上一主題|下一主題