用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York York York!
go

York York York! [複製鏈接]

我呀囡上星期見完york呀, 有無家長都係interview完ga, 入黎傾下丫!
   4    0    0    0

回復 1# 陳雙兒 的帖子

我囡囡24/9 in完, 呢個星期應該有result. 有d心急, 希望快d知道結果.

回復 1# 陳雙兒 的帖子

我囡囡都係上星期六interview呀, 佢係10月尾出世小b
interview過程還算順利,好緊張 !

回復 1# 大白豬 的帖子

大白豬, 你好呀, 你小朋友係仔仔定囡囡, 幾大呀? 我呀囡仲未夠一歲呀, 所以interview時都無咩反應, 佢唔喊我已經好開心啦!

回復 2# Doris_Ray 的帖子

doris n ray,
你好呀, 你地in 幾點ga? 我in 2點仲呀

我仔仔24/9in完,仲等緊result呀

回復 5# 陳雙兒 的帖子

陳雙兒

我地3:20pm 嗰批,我見個個小朋友都好細過,最大都係15、16個月咁啦。

係咪interview 完咗,老師都會派隻vcd 比你地返屋企睇呀 ?

回復 5# 大白豬 的帖子

您好, 我是較早IN的家長, 24號IN應該在今天或明天收到OFFER LETTER,祝你有好消息呀.其實YORK的課程幾好, 我有朋友個囝讚緊YORK PN, 朋友都話YORK教小朋友好有方法, 小朋友對學習好有興趣, 老師亦有愛心. 我INTERVIEW當日, 老師對囡囡都好好. 有時聽到有人對YORK有負面評價,話COMMERCIAL, 其實什麼為之COMMERCIAL,私校有COMMERCIAL的一面是無可厚非吧, 最緊要係教學好, 激發小朋友喜歡學習, 祝你早日報喜!

回復 2# Doris_Ray 的帖子

係呀, 老師比左隻光碟呀, 但我未睇呢!你睇左未呀??

回復 9# 陳雙兒 的帖子

未呀 !
我諗住weekend有時間先睇。
仲要等兩、三個星期先有result,慘慘。

回復 1# Doris_Ray 的帖子

我就唔太緊張, 因為呀囡咁細, o個日表現真係mama, 我唔抱有希望lu, 當攞經驗jar!

其實interview完等result真係好緊張,曰曰check住個信箱

回復 4# 陳雙兒 的帖子

我果個係囡囡, in果時14.5個月大.
佢比你bb大, 對老師的問題有反應, 不過5條做岩3條, 2條後補做番岩, 表現不過不失, 我估如果有offer都可能係pm多.

好似你咁講, 咁細個人仔, 佢地唔喊已經好叻啦(我地仲要等左1.5hrs先in).

回復 2# kartimmi 的帖子

唔好咁擔心啦, 一定有好消息GE!收到信記住黎報喜呀!

回復 2# 大白豬 的帖子

我呀女幾乎條條都唔識, 講真GA, 未夠一歲人仔, 邊到識聽指令丫...何況我唔係全職媽媽, 無咩時間TRAIN到呀女.

回復 8# homepridealice 的帖子

希望承你貴言啦. 如果好似你bb一樣係am offer就好啦, 唔駛調較佢午睡習慣 (不過我估係pm多, 因為囡囡唔係條條做岩, 再加上佢係7月bb).

我剛剛有左, 如果有左york既offer, 我之後唔駛成日同佢去interview, 可以安心養胎. 上星期六先in完啟思, 好鬼累. 感覺上york的老師nice一d. 不過我之後都會試下sc, km, lh.

聽完簡介會我都幾喜歡york, 因為我想囡囡學好英文. 我表哥個囡囡同我囡囡同年, 不過佢無考york, 因為佢d朋友話york好貴, 好commerical, 咩都講錢(唔知佢d朋友是否用家). 老實講, 辦幼稚園都係一門生意, 人地都要錢營運, 天下沒有免費午餐, 佢唔收你錢點出糧俾人, 只不過收得是否合理先係問題.

我去york果版睇過, 大部份家長的分享都好正面, 好多野都係optional, 無俾家長壓力. 既然用家的comment都ok, 我就放心.

我有個同事同佢仔仔(今年k3)上年暑假係出面報cambridge starter 和 phonic courses, 一個要成7k. 我知係york報cambridge試要額外俾錢, 不過我想講而家cambridge英文試好common, 我身邊有好多朋友/同事的小朋友都係d center度讀緊, 價錢亦唔平. york係呢方面好有經驗, 我對佢好有信心.

希望快d有好消息啦!

回復 15# 陳雙兒 的帖子

其實未夠一歲真係in 唔到d咩, 我囡囡未足一歲時都係成舊飯, 行都未識.

不過唔緊要, 可能有意外收穫. 如果唔係, 可以考慮做超大b, 到時好多幼稚園都收.

回復 16# 大白豬 的帖子

大白豬媽咪

我上星期六都幫仔仔 Interview 左,雖然我仔仔係 9 月 B , 我都希望大家係好消息 Pn AM  ,  我囡囡(9 月 B)自 York  剛開 PN  時讀到現在 K1 都很開心,很愛返學 .. York PN  老帥教得好好又細心,令到我地好放心,囡囡現在讀 AM ,  希望仔仔都一樣可以 AM , 期等一齊送佢地返學

回復 1# johnnyyu627 的帖子

你已經有呀女返緊, 唔怕wor, 實得啦!

大家都鐘意AM多,哈哈,我就相反,1st choice係PM
‹ 上一主題|下一主題