用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 又買 daily reader (A)?
go

又買 daily reader (A)? [複製鏈接]

之前訂"補充"時已買 daily reader (A), 今日又收通告買 daily reader (A), 到底是另外一本定重覆咗呢
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我無留意呀,不過會照比錢買,會唔會打錯通告?

回覆 1# ilovematthew 的文章

我都覺得好其怪,但都比左錢照買先,我諗唔會(口甘)離譜(口甘)都搞錯呱?  本Daily Reader已經做左好多頁...

我都覺得奇, D書不是開學前買哂, 點解唔一次過呢? 個個星期都有補充練習買, 但唔買又唔得, 我想星期六都要一次過問下學校, 佢地D文書真係有問題架, D通告好多時都不夠清楚...

原帖由 keropi_lai 於 11-9-22 10:47 發表
我都覺得奇, D書不是開學前買哂, 點解唔一次過呢? 個個星期都有補充練習買, 但唔買又唔得, 我想星期六都要一次過問下學校, 佢地D文書真係有問題架, D通告好多時都不夠清楚... ...

星期六要反映一下...

原帖由 CherylMammy 於 11-9-22 09:08 發表
我都覺得好其怪,但都比左錢照買先,我諗唔會(口甘)離譜(口甘)都搞錯呱?  本Daily Reader已經做左好多頁...

AGREE,仲有好似好多通告要買其他练習,真係唔知是否一定
要買??

回復 3# keropi_lai 的帖子

係囉!我都覺得個個星期都好似有習作要買,又唔講係未一定要買,唔買又怕上堂要用,買咗又唔知我地自己係屋企教,星期六真係要問一問老師。keropi_lai 我都同意通告唔係太清楚!

原帖由 傻貓女 於 11-9-23 08:40 發表
係囉!我都覺得個個星期都好似有習作要買,又唔講係未一定要買,唔買又怕上堂要用,買咗又唔知我地自己係屋企教,星期六真係要問一問老師。keropi_lai 我都同意通告唔係太清楚! ...

唉...好彩我地都有D家長上來傾下, 如果不是, 真係傻下傻下架, 我地都係一齊升小一架埋, 好多野都不知, 但D通告又不清楚...上次咪有張通告報非洲鼓, 要開票的, 我一直都以為係巡迴式果個課外活動, 即係星期5最尾果堂, 我心想, 點解要比錢,又話免費...原來學校夾錯了, 比了2張報名表比我, 我收不到第一頁, 以為一式2份啦, 打回學校, 個書記又不知, 唉....直到同同學仔媽咪傾開, 才知道原來是收不到第一頁的資訊, 這個不是星期5最尾果堂的課外活動, 是星期六的.....

星期六的非洲鼓之前的派的 info 話係 for 小二或以上的報名, 但又叫小一家長俾$, 有無攪錯 ar
原帖由 keropi_lai 於 11-9-23 09:19 發表

唉...好彩我地都有D家長上來傾下, 如果不是, 真係傻下傻下架, 我地都係一齊升小一架埋, 好多野都不知, 但D通告又不清楚...上次咪有張通告報非洲鼓, 要開票的, 我一直都以為係巡迴式果個課外活動, 即係星期5最尾果 ...

回復 9# candypoon 的帖子

唔好比錢報, 我記得巡迴組課外活動都有架, 所以你話係咪不清楚呀.....

大家好, 你們上年的問題同樣發生今年. 我都收到要買 Daily reader, 這是什麼書? 點解唔一次過開學買書果陣買埋呢? 又有數學精準快? 你們上年有呢d嗎?

另一年級巡回課外活動約 4-5 堂轉一轉, 咁係唔係就到學期尾架啦? 咁如果星期六果d 課外活動 太約幾時有通告番?  

謝謝大家!

回覆:又買 daily reader (A)

小一報非洲鼓?

我淨係覺得日日番嚟嘅通都係比錢

引用:之前訂"補充"時已買+daily+reader+(A),+今

原帖由 candypoon 於 11-09-21 發表
之前訂"補充"時已買 daily reader (A), 今日又收通告買 daily reader (A), 到底是另外一本定重覆咗呢:unkno ...
之前買應該係reader,not. daily reader

仲想講一樣嘢,前兩日先訂咩數學提升課程,而家又數學精準快,做唔做到咁多

咪係囉, 可唔可以 group 埋一次過, 唔好今日一張, 聽日又一張.

啲補充係唔係老師會上堂或當家課給學生做?

上星期果D提升課程唔需要一定BUY,因為係校外的可自由參加,而補充就一定要買,係校內課程用(功課之一),上年我仔一年班時都係睇到我一頭霧水...今年姨甥仔就知果D網上提升唔一定要買,而且真係怕無時間做

今早湊返學聽埋佢早會先走,今日又有中,英什麼的網上提升課程通告,又係校外的(講真如果唔係成日在校門外聽埋佢早會老師講,都唔知會以為全部要買..要做.)

係呀, 今朝又聽到俾錢交八達通呀.  
‹ 上一主題|下一主題