用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kelvinchan3344
go

deleted [複製鏈接]

雖然不能和他們一齊做早操, 但在後面睇住他們自己都做得有板有眼,抵讚

另外,第一次見到全校學生一齊做早操,場面十分壯觀.

明天科研堂要帶有蓋紙盒,請問知唔知要幾大個?我只有一些A4紙個d有蓋箱,但係好似好大個,點叫亞仔帶番學???

請指教!謝謝!

老師沒有講到尺寸, 又唔知有乜用, 我叫阿仔帶了一個鞋盒就算.

原帖由 janssenma 於 11-11-10 15:42 發表
明天科研堂要帶有蓋紙盒,請問知唔知要幾大個?我只有一些A4紙個d有蓋箱,但係好似好大個,點叫亞仔帶番學???

請指教!謝謝!

謝謝,最後我都係帶左小童鞋盒,容易攜帶!
原帖由 kelvincheng 於 11-11-10 22:44 發表
老師沒有講到尺寸, 又唔知有乜用, 我叫阿仔帶了一個鞋盒就算.

hi hi,
~ 求救 ~
要帶KTS書, 請問係咩黎架, 我仔點都係話無呀.....救命呀~
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

是之前中文堂時在課室裡借的中文故事書.

原帖由 NOPAN 於 11-11-15 20:27 發表
hi hi,
~ 求救 ~
要帶KTS書, 請問係咩黎架, 我仔點都係話無呀.....救命呀~

謝謝, 係咪即係要還呢, 我仔有帶圖書攞去還, 但我唔肯定佢係咪係圖書館借返黎, 我明早問問佢, kelvin, thanks again.

原帖由 kelvincheng 於 11-11-15 20:59 發表
是之前中文堂時在課室裡借的中文故事書.
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

應該是要今日還, 然後再借另一本返屋企睇, 不過阿仔話有同學仔將本書交到圖書館還, 結果要跑去圖書館搵番本書.

原帖由 NOPAN 於 11-11-15 22:44 發表
謝謝, 係咪即係要還呢, 我仔有帶圖書攞去還, 但我唔肯定佢係咪係圖書館借返黎, 我明早問問佢, kelvin, thanks again.

Thanks, 收到, 了解, 聽日要同亞仔研究一下.

原帖由 kelvincheng 於 11-11-15 23:18 發表
應該是要今日還, 然後再借另一本返屋企睇, 不過阿仔話有同學仔將本書交到圖書館還, 結果要跑去圖書館搵番本書.

亞囡唔見左本家課日誌 ........放學番黎書包唔見, 今次真係唔知點好....

回復 1# kelvinchan3344 的帖子

可能留低左係學校櫃檯?

會否在視藝袋裡? 阿仔試過將通告和手冊放在裡面, 搵到我傻

如果冇的話, 你可以先在網上print咗"是日家課", 在上面簽名和解釋原因頂住先, 再叫亞囡下星期一返學校搵清楚.

原帖由 kelvinchan3344 於 11-11-17 17:07 發表
亞囡唔見左本家課日誌 ........放學番黎書包唔見, 今次真係唔知點好....

多謝你的意見, 亞囡話可能隔離同學仔唔小心攞左, 真係無佢辦法.

請問"實工"係咩?係咪上個禮拜帶o個個"有蓋紙箱"?要做d咩架?

原帖由 janssenma 於 11-11-21 17:06 發表
請問"實工"係咩?係咪上個禮拜帶o個個"有蓋紙箱"?要做d咩架?

實工=實驗工作紙, 堂上派的工作紙. "有蓋紙箱"是用來堂上做實驗的,做完實驗已經沒有用了.

謝謝!找到張工作紙了!
原帖由 kelvinchan3344 於 11-11-21 21:41 發表

實工=實驗工作紙, 堂上派的工作紙. "有蓋紙箱"是用來堂上做實驗的,做完實驗已經沒有用了.

想問問大家:

1)  你地小朋友有無日日上網做下網上家課, 琴日睇睇亞仔既, 原來有rating, 老師亦會睇.....

2)  有無家長買左kts頸巾, 我無, 但準備搵廠幫我用好啲既料織條比亞仔, 請問size呀, & 有無kts既字樣呢

thanks!

1) 阿仔都有日日做中文網上練習, 但英文就得閒先做, 琴日馮老師有派小證書給做得好的同學仔.

2) 我都冇買, 不過好似頸巾只是要求綠色, 而不一定要有KTS的字樣.

原帖由 NOPAN 於 11-11-23 18:22 發表
想問問大家:

1)  你地小朋友有無日日上網做下網上家課, 琴日睇睇亞仔既, 原來有rating, 老師亦會睇.....

2)  有無家長買左kts頸巾, 我無, 但準備搵廠幫我用好啲既料織條比亞仔, 請問size呀, & 有無kts既字樣呢

th ...

Today's English homework:

"Read, bring Rules at School"

What is this?  Anyone knows?

原帖由 hifriend 於 11-11-24 16:50 發表
Today's English homework:

"Read, bring Rules at School"

What is this?  Anyone knows?

我都想知道,有無家長知?
‹ 上一主題|下一主題