用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

deleted [複製鏈接]

deleted
   2    0    0    0

ACCMom  (男)
iristam (女)
janssenma (男)
NOPAN (男)
gundomwing (男)
kelvincheng (男)
kelvinchan3344 (女)

謝謝建立平台!  我阿仔好大頭蝦, 好彩呢度可以收到料!

Hi, 大家好!

我仔琴日無帶家課冊番屋企,到我夜晚上網先check到仲有樣功課未做,今早早10分鐘morning call佢起身做!真大頭蝦!

你地今晚會去中秋晚會嗎?我地會到!

大家好呀,我個囡囡都十分烏龍的,希望大家可以互相幫忙,互相進步啦......

報到, 本人十分烏龍, 真係多得大家既提點呀.

唔知上星期中秋晚會有無見到大家呢
Matthew (Jimson) was born on 4th-Jan-05

大家好!  我囡囡都是1A班的, 請多多指教!

想請問大家, 你們上週綜藝科(視)有沒有收到學校派發的書法用具?  因我囡囡說沒有收過  
但我看到之前收到的綜合藝術科備忘, 說明在第三週要帶備書法用具, 即應該是明天帶(Day D)!!  所以想請問一下你們小朋友有無收過書法用具, 還是我囡囡大頭蝦上週綜藝科(視)沒有帶書法用具回家? 定係書法用具是留在學校, 不用帶回家?
謝謝回覆!

我從無見過書法用具,會唔會係佢地仲未用過,所以唔洗帶回家著?

書法用具是上視藝課當天派,我女1D, day A 當天派,並有功課帶回家做。

我小朋友都沒有收過書法用具.
哪明天的綜藝科(視)要帶視藝具工具袋嗎?

我之前就是從其他P1班家長得知有小朋友收到書法用具, 但我囡囡說沒有收過, 所以想知道1A家長的小朋友有無收過?  如上一堂視藝科都沒有收過, 那我估明天應只需要帶視藝用具及畫袋!

I think they have Chinese 書法 tomorrow (for class 1A), i remember seeing a notice saying that there is 書法 class this week and next week.  But I can't find that notice.  I presume the kids will get the 書法 material on the first 書法 class.  What do you think?

原帖由 PaperCup 於 11-9-15 16:13 發表
我之前就是從其他P1班家長得知有小朋友收到書法用具, 但我囡囡說沒有收過, 所以想知道1A家長的小朋友有無收過?  如上一堂視藝科都沒有收過, 那我估明天應只需要帶視藝用具及畫袋! ...

1A的書法用具應該在第一次書法堂派發(即明天Day D),所以現在沒有是正常的.

但我明天都會叫阿仔帶視藝用具(如手袖,圍裙)和視藝袋返學,順便可以裝返啲書法用具返屋企.

如大家的小朋友都沒有收過書法用具,那應該是明天派發。

Today's 書法 homework, is it due on Monday or next 書法 class (Sept 23)?  Anyone know?

請教各位中文科說工(一)怎樣做?

我ge做法係,叫佢讀第一part個d詞語(PTH),聽下讀得岩唔岩,然後第二part brief佢一次(e.g.讀一次佢唔識ge字),每個item叫佢自己諗下講咩,跟著比三分鐘佢自己beng埋練習,跟著俾佢rehearsal一次,跟著正式"表演",我會錄低俾佢睇,跟著比分同comment.

不過,我剛睇完家課,點解琴日同今日都做說工一?!
原帖由 gundomwing 於 11-9-16 16:46 發表
請教各位中文科說工(一)怎樣做?

阿仔話下次書法堂(23/9)先交, 不過我都會叫佢係呢個weekend做完, 費事等佢拖長嚟做.

原帖由 hifriend 於 11-9-16 16:18 發表
Today's 書法 homework, is it due on Monday or next 書法 class (Sept 23)?  Anyone know?

好方法.

我估家課日誌這兩天都寫要做說工,只是想提醒家長下星期一要交說工.

原帖由 janssenma 於 11-9-16 17:33 發表
我ge做法係,叫佢讀第一part個d詞語(PTH),聽下讀得岩唔岩,然後第二part brief佢一次(e.g.讀一次佢唔識ge字),每個item叫佢自己諗下講咩,跟著比三分鐘佢自己beng埋練習,跟著俾佢rehearsal一次,跟著正式"表演",我會錄低 ...

終於出了班級的合照

亞女第一日就打爛了毛筆墨碟...
‹ 上一主題|下一主題