用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

開學了 [複製鏈接]

終於都放完暑了! 又要收恰心情去準備六年級的呈分試。
聽講五年級A班分做5A(1) & 5A(2), 為甚麼呢?
   0    0    0    0

今年小兒p.5,但未發覺5A有(1) (2)班分,可能才第一天返學.

原帖由 MMChan 於 11-9-1 19:23 發表
終於都放完暑了! 又要收恰心情去準備六年級的呈分試。
聽講五年級A班分做5A(1) & 5A(2), 為甚麼呢?

版主

祝你地有順利的一年,亦祝你地的小朋友呈分試有好成績.
不過唔好太早咁緊張呀,如果太早開始未到下年你地就會頂唔順架la

thanks!!
原帖由 Lovely媽咪 於 11-9-2 11:58 發表
祝你地有順利的一年,亦祝你地的小朋友呈分試有好成績.
不過唔好太早咁緊張呀,如果太早開始未到下年你地就會頂唔順架la

多謝Lovely媽咪的分享和祝福!

今日校網出了教師名單,5A真的分了5a1,5a2兩班.不知為何??
原帖由 MMChan 於 11-9-2 23:30 發表
多謝Lovely媽咪的分享和祝福!

原帖由 kiukiuleung 於 11-9-3 11:11 發表
今日校網出了教師名單,5A真的分了5a1,5a2兩班.不知為何??

系喔,唔講又唔覺,原來真系多左一班。但我數過老師數目,好似無多到人手,點會甘嘎?

學校縮班,老師人手少左,可以理解;家陣學校多左一班,點解老師人手無多到既?系唔系老師人工會多番D?定系校長都會負責教書?

多左一班真系令人莫名其妙........

妳地唔發覺 6d班去左遠程教室 ????
5a 分左2班係因為有太多人

舊年4a,b,c,一般都是32人左右,4d,e就35-36人左右.升班後5d,e冇乜變人數,為何5a會多左人???
照計5d,e咪仲多人????摸不著頭腦!!

版主

我仔星期六返去攞畢業CD都話見到5年級多咗一個班房,會唔會係分成小班教,可以教得更專注.

我的小朋友剛上小一, 請問有甚麼要多加留意?
祝你地的小朋友有順利的一年 !
‹ 上一主題|下一主題