用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問坑口新寶城 - 智趣小博士or 互動教育 好唔好? ...
go

請問坑口新寶城 - 智趣小博士or 互動教育 好唔好? [複製鏈接]

將軍澳坑口新寶城 - 智趣小博士or 互動教育, 邊間好d, 一年級想比仔仔放學後去做功課輔導, 或有無其他選擇...請各位媽咪比意見....多謝!!!
   0    0    0    0

我都想知道"智趣小博士"好唔好,因為我定附件剛開了一間新的

原帖由 Tiff媽咪 於 11-7-20 12:01 發表
我都想知道"智趣小博士"好唔好,因為我定附件剛開了一間新的

.............

唔去互動,冇咁勞氣..

醒目開學勳章

回復 4# JoeyJoey 的帖子

Agree.  I will not go there anymore!

點解去互動好勞氣???

可否詳細講一下

志趣xxx唔得,我住在新寶城,晚上放工o回來看見等家長接的小朋友自出自入,冇人理

醒目開學勳章

回復 8# meiyip 的帖子

上次我去志趣XXX攞章程, 竟然有隻老鼠仔! 嚇死!

me too !! no 互動.....
When I enrolled, they promised me whole classes are K.2. level and only 4:1.
finally, i found they put my son K.2 mixed with a group of K.3 and total more than 4 kids in a classes (not class lah, should be a table)..
And all worksheet he brought back looks diificult ( he completed) but when I asked him.. He didnt know law !

醒目開學勳章

no 互動 ....me too
上次K3報了,面試班....一肚氣..那個阿Sir...靚鬼仔..完了問多兩句都坎人
而之前報英文班...又成日轉老師

試過去智趣,初初話最多6人一班,攪攪下成8人一班

ziyi 發表於 12-3-7 14:38
no 互動 ....me too
上次K3報了,面試班....一肚氣..那個阿Sir...靚鬼仔..完了問多兩句都坎人
而之前報英文 ...

ziyi爹啲,我亦有同樣情況,之前嘅普通話老師教得好好,但係走咗之後,換咗個幾個老師除咗同小朋友練公開試問答題,就乜都唔教。話過以後都唔讀佢呢間學店!

licarol  me too!!!!!!!  發表於 12-3-8 11:52

回覆:請問坑口新寶城 - 智趣小博士or 互動教育 好唔好?

咁有無好介紹for升小一打㡳的英文班?

ahjoechan 發表於 12-3-8 12:53
咁有無好介紹for升小一打㡳的英文班?

咁要睇下你對打底嘅定義。識講、識寫定識聽?Starter、Mover定Flyer?還是係catchup學校嘅英文課程?咁學校又係邊間?

小兒在區內天主教幼稚園讀k3,課程比較淺,學校講明不默書,亦無phonics 學,佢講唔得,寫又淺,有點擔心小一追不上

醒目開學勳章

回復 ahjoechan 的帖子

我仔之前都係讀呢間幼稚園, 而家小二, 我唔覺有追唔上喎。 除非妳要求好高??

回覆:請問坑口新寶城 - 智趣小博士or 互動教育 好唔好?

係就好囉,我就要求低,但怕小學要求高,我見過幾間小一的默書範圍就驚驚,週街d細路有識講英文。如果可以唔讀,咁我盡量唔讀,留時間玩興趣班仲好。
話時話,你小孩讀那間小學?升小一時識認嗎?

醒目開學勳章

回覆:ahjoechan 的帖子

Check PM.

‹ 上一主題|下一主題