用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 小一新生今日編左咩樂器?
樓主: rainy0429
go

小一新生今日編左咩樂器? [複製鏈接]

應該係~~~
原帖由 ICbaby 於 11-8-29 15:21 發表

你8:45 都好過我呀~~~
係咪定左呢個時間就以後都係咁架喇 ???
http://by.lilypie.com/FduOp8/.png[/img]

回覆 4# ICbaby 的文章

IC baby 星期六上午上堂是有校車提供的不過8AM校車可否安排度就另計。你可以問陳主任校車星期六安排的詳情。因為好多司機以為你唔知有校車提供便講冇咁樣佢地就可以唔駛出車。你可以話俾陳主任聽what no.of the school bus and the name of driver 話冇車提供星期六接送服務o因為好多司機講大話。

我囝囝都係大提琴, 0845-0930, 無校車, 點好 ? 時間是不是真的沒有得改?

原帖由 joeiu1965 於 11-8-29 20:07 發表
IC baby 星期六上午上堂是有校車提供的不過8AM校車可否安排度就另計。你可以問陳主任校車星期六安排的詳情。因為好多司機以為你唔知有校車提供便講冇咁樣佢地就可以唔駛出車。你可以話俾陳主任聽what no.of the scho ...

回覆 1# TTMA 的文章

樂器小組時間是由老伂定因為其他時間多數按排個人課。頭一年時間編定咗就無得改。但每年上堂時間都會有變動。校車在星期六上午是有服務㗎!不過要九月上課後通知課外活動校車服務車費另加$29每程

原帖由 joeiu1965 於 11-8-29 20:07 發表
IC baby 星期六上午上堂是有校車提供的不過8AM校車可否安排度就另計。你可以問陳主任校車星期六安排的詳情。因為好多司機以為你唔知有校車提供便講冇咁樣佢地就可以唔駛出車。你可以話俾陳主任聽what no.of the scho ...

Joeiu,
係呀, 我called 過司機了, 佢話: 咁早呀 ! 冇架 !
我地最早8: 30 去到學校就有, 8: 00 太早, 咁我係咪9月1日搵陳主任定而家搵 好 ?

回覆 1# ICbaby 的文章

星期六上堂校車在九月後課外活動後開始有校車時間就跟最早上堂學生開車我囝囝小四時是8AM上堂一樣有車你嗰司機唔知咩?可以隨時找陳主任問她會找司機問清楚㗎!

原帖由 joeiu1965 於 11-8-30 11:34 發表
星期六上堂校車在九月後課外活動後開始有校車時間就跟最早上堂學生開車我囝囝小四時是8AM上堂一樣有車你嗰司機唔知咩?可以隨時找陳主任問她會找司機問清楚㗎! ...

唉~~個司機星期六係有車, 但佢地係8:30 到學校wor......激c

原帖由 TTMA 於 11-8-30 00:15 發表
我囝囝都係大提琴, 0845-0930, 無校車, 點好 ? 時間是不是真的沒有得改?

我打過比音樂老c,  冇得轉.

回覆 2# ICbaby 的文章

咁無計呀!不過,如果家長跟上堂坐校車或唔坐校車都好,家長和同學都要一齊8AM上堂無分別.o校車只是方便那些沒有家長伴上課的學生。第一年好少無家長一齊上的。

原帖由 joeiu1965 於 11-8-30 16:27 發表
咁無計呀!不過,如果家長跟上堂坐校車或唔坐校車都好,家長和同學都要一齊8AM上堂無分別.o校車只是方便那些沒有家長伴上課的學生。第一年好少無家長一齊上的。 ...

我今日打去學校陳主任TEL 無人接,
咁即係話如果我搵陳主任, 佢有機會可以傾掂校車叔叔車我女 ?  
但如果車的話= 我唔可以陪上堂
其實陪上堂會唔會影響小朋友? 我估會架 ! (唔留心)

回覆 1# ICbaby 的文章

ICbaby 我意思是你囡囡如果可以跟車回校,而你就自己安排回校交通是否有D複雜嗎?跟校車回校並不影響父母跟上堂的權利,跟上堂對小朋友有支持作用。

回覆 44# ChunYinMa 的文章

你好呀!我仔仔都係編左學"圓號", 請問你仔仔係咪何SIR教呀!

原帖由 joeiu1965 於 11-8-30 22:08 發表
ICbaby 我意思是你囡囡如果可以跟車回校,而你就自己安排回校交通是否有D複雜嗎?跟校車回校並不影響父母跟上堂的權利,跟上堂對小朋友有支持作用。

我明, 所以如果可以安排車, 我就唔陪
如果有車, 就自己帶, 陪上堂, 住得遠..... 我地要轉車.......

原帖由 ICbaby 於 11-9-1 09:14 發表

我明, 所以如果可以安排車, 我就唔陪
如果有車, 就自己帶, 陪上堂, 住得遠..... 我地要轉車.......
我都明白做家長好辛苦,不過第二年時間由會轉 。希望在明年,大家努力

原帖由 joeiu1965 於 11-9-2 13:35 發表
我都明白做家長好辛苦,不過第二年時間由會轉 。希望在明年,大家努力

謝謝 ^^  我預期呢年要適應比較辛苦,
大家努力  !!!

回復 172# pollybb 的帖子

Pollybb

係呀! 我地都係跟何sir學.  我仔仔叫浚翹, 讀1B班, 你仔仔讀邊班呀?

回復 1# ChunYinMa 的帖子

ChunYinma,  

Please check pm!

回復 2# ChunYinMa 的帖子

Hi! 妳好呀!Chun Yin Ma, 我囝囝叫浩楠都係1B班呀!請多多指教及聯絡!
‹ 上一主題|下一主題