用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田n班邊間好呀??
go

沙田n班邊間好呀?? [複製鏈接]

想問下大家有邊d係好d呢?? 我係新手媽媽, 請幫幫手, thx!!
   1    0    0    0

同問。
How is the Boxhill in MaOnShan?

請問有無mummy知呀? thanks!

好唔好唔知, 但最多人考係樂基.

我較喜歡 "康傑" 馬鞍山
我兩位小宝都在這裡讀N班!

回復 5# chloecolin 的帖子

想問下y你like康傑, 可唔可以share下呀? 我咩都唔識, 而家頭痛中.....thx!

回覆 1# yungmaggie0410 的文章

我個仔依家讀緊n班,由於是大仔,所以可以讀早幾個月。今年8月會繼續讀全n.
我好欣賞學校會有母/父親節特別活動,安排每位朋友一齊上台表演,歌頌父母親,真係冧死。
老師有愛心,又有園藝活動,帶小朋出外買麵包,認識不同名稱的麵包。我個仔好鐘意呢間學校。

原帖由 ahken3388 於 11-7-6 14:43 發表
我個仔依家讀緊n班,由於是大仔,所以可以讀早幾個月。今年8月會繼續讀全n.
我好欣賞學校會有母/父親節特別活動,安排每位朋友一齊上台表演,歌頌父母親,真係冧死。
老師有愛心,又有園藝活動,帶小朋出外買麵包,認識不同名稱的麵包 ...

你係康傑幼稚園定康傑中英文幼稚園呀?? 知唔知2間有咩分別??
你小朋友而家幾大呀? 如果我阿b 10年5月, 係咪而家要報ka la??
n班interview係咪好難ka? 讀左之後幼稚園有無得直升ka?
sorry, 因為我咩都唔知, 所以有好多問題, thx!!

原帖由 ahken3388 於 11-7-6 14:43 發表
老師有愛心,又有園藝活動,帶小朋出外買麵包,認識不同名稱的麵包 ...

E...大家康傑之友喎!!!!
講中晒了! 活動多,課程OPEN,  老師都有愛心, 特別潘老師及徐老師, 小朋友都愛返學

我見過其他N班D學生, 真係唔LIKE 返學,喊足幾個月噢...

回復 2# yungmaggie0410 的帖子

馬鞍山分校! 只要你小孩明年9月足兩歲便可提前去面試了!
表格可到康傑DOWNLOAD啦! 
到期面試便會約見你和小朋友! 
一般N班面試都是了解你平日怎樣照顧小朋友,平日去邊多?。。。
小朋友只是玩玩積木,或老師和小朋友玩簡單遊戲,看看小朋友是否有條理及反應!
最好是第一輪去面試,因為是這樣會手鬆點!
只怕OO年金豬年, 小孩較多噢。。。

I like Good Health too

A good school, value for money.

我個仔係09年10月的細仔,我6月初去過學校問,佢俾咗張單我,話打電話來約交表同interview。
我interview後一星期就收信,confirm收咗阿仔了﹗
你可以打電話去問問﹗

Siden: May I know what are the good aspects of Good Health? thanks!

回復 12# MiniCooperS 的帖子

我就好啦, 我囡囡係11月細女, 舊年9月open day 己經交咗form, 不過仲咪有得in, 所以俾咗錢讀第2間la, 我都like GH 有好多活動

簽名被屏蔽

原帖由 joeywongmy 於 11-7-8 11:15 發表
火炭BOXHILL
好好既一間學校

請問火炭BOXHILL點樣好?學費係咪好貴架?
請分享一下,仲頭痛緊搵邊間N1....tks

回復 1# fapig 的帖子

Boxhill 俾bb學英文一流。
貴咗d, 但都合理。

原帖由 airwaves88 於 11-7-13 17:11 發表
Boxhill 俾bb學英文一流。
貴咗d, 但都合理。

請問Boxhill N 班大概每月學費多少?Website無寫,打電話又無人聽 ,謝!

我都打咗電話去康傑,馬鞍山嗰間只得雙語班,N班每天只有20分鐘外籍英語老師上課,我覺得少咗D~

原帖由 NaipNaip 於 11-7-15 15:14 發表

請問Boxhill N 班大概每月學費多少?Website無寫,打電話又無人聽 ,謝!

約4100/每月, 火炭分校。
‹ 上一主題|下一主題