用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 家長資源中心?
go

家長資源中心? [複製鏈接]

想問問大家有冇JOIN D家長資源中心?

明愛家長資源中心?

協康會家長資源中心?呢两個系唔系最好0架?
   0    0    0    0

回復 1# wong503041 的帖子

明愛... 你要睇自己住開邊區,覺得遠唔遠,因為佢係堅道。

協康就多區都有,方便D,資源亦會豐富D。

基本上我咩會都會 join

原帖由 jjcow 於 11-6-25 01:28 發表
明愛... 你要睇自己住開邊區,覺得遠唔遠,因為佢係堅道。

協康就多區都有,方便D,資源亦會豐富D。

基本上我咩會都會 join

我住港島南區既,想請問jjcow你,JOIN呢D資源中心,系唔系真系有好多實質的幫助?系唔系會有好多家長同你分享既呢?可唔可以講多D俾我聽聽!

我自己主要係想攞多D活動資訊,協康係好,但佢好多活動好快 full,有多一兩個資源中心做 backup 會好啲。

至於有冇家長同你分享,我諗睇你積唔積極參加活動,識多D人囉,如果都係去中心借下書借下玩具,我諗交流都有限。

我自己就暫時都未識到家長,因為阿仔仲細,都仲係做緊一對一訓練,明愛D活動,最細都係 K1,我仔又未夠。協康個D我又 miss 咗D期,暑假報唔切啦。

不過就識到好嘅社工同導師,咁都有種支持係度嘅。我自己都期待緊將來參加多D活動架。

原帖由 wong503041 於 11-6-25 22:49 發表

我住港島南區既,想請問jjcow你,JOIN呢D資源中心,系唔系真系有好多實質的幫助?系唔系會有好多家長同你分享既呢?可唔可以講多D俾我聽聽!
‹ 上一主題|下一主題