用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘迦南
go

九龍塘迦南 [複製鏈接]

成日聽到人地話九龍塘迦南好,九龍塘有二間迦南,請問大家知否那一間?
1> 金巴倫
2> 窩大老道

有什麼好呢?
   0    0    0    0

兩間都好, 比較需要考慮嘅係全日定半日.
1> 金巴倫 -> 半日
2> 窩打老道 -> 全日

其實 CANNON 係好多度都有, 咁KLT 嗰間都其他有咩分別 ?

I also want to know more comments about  金巴倫迦南.  My son will join their PN class this year and I am now thinking how many kindergartens I need to apply for him to admit K1 in year 2012.  Can anyone share with me, thanks a lot.

我比亞女直上 k1, 冇報其他幼稚園.

醒目開學勳章

本來都諗過如果亞囡考唔到其他學校,都準備俾佢留係迦南架,因為教n班既老師都比較有經驗,好識去捉摸學生既心理.我相信再上k1 D老師應該都幾好.

謝謝大家的分享。憑interview接觸迦南的老師和教職員的感覺,覺得學校也不俗,但有不少家長在考到一些比較有名氣的幼稚園後都會選擇不直上迦南k1。想知是不是代表迦南的課程和學術水平很一般,對考直小沒有優勢呢。

不過我仔仔係超細仔,睇嚟有更好的k1機會很渺茫了

‹ 上一主題|下一主題