用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有冇BB今年2011年準備去方方(對衡道)讀N班呀??? ...
go

請問有冇BB今年2011年準備去方方(對衡道)讀N班呀??? [複製鏈接]

請問有冇BB今年2011年準備去方方(對衡道)讀N班呀???

一齊傾下...?!
   0    0    0    0

Hi, my son will be in am class, stet school in Sep coz he is 0908 bb. Nice to meet u!

Hi~~~~我阿女讀全日班呀!
係呢?你會吾會比bb搭校車呀?

你好呀, 我小女都會, 不過pm class!

你地係雙語定係國際班呀? 知唔知兩者有咩分別呀?

我問左佢地, 佢地話雙語就每日有30min英文, 國際就全日都係英文, 不過唔會有中文認字, 我seach番2010年既post見到有mami話雙語班係英+數會用英文教, 唔知係唔係呢!

校車方面, 我本來plan左唔會坐, 但老公話條路唔易行, 有d 擔心工人帶住個小朋友番學囉, 而家仲諗緊呀!

My son is in Intl class. The teacher said there are 3 class teacher in Intl class, one is NET. Whole class will be taught in English and Mandarin for Chinese section.

I am still considering if we should let me son take school bus, my hubby will drive him school and may be have my maid to pick him home by taxi. I asked one way and 2 way is the same price.

Are your daughters both big b? When will yet start school?

Hi, 我小女都會讀pm class on Nov, cos my BB is small B (0910)!
I also thing the school bus, any advice?thx!

我囡囡會讀am雙語班, 之前面試時, 問過學校的老師, 雙語班得一科用中文教. 囡囡都會搭校車

我阿女入左全日國際班呀!

我地都係啱啱留左位,因為佢係細b,所以11月先開始返學!

校車吾知o吾ok呢?因為返學可以Daddy車返學,但放學就吾想工人姐姐接搭車吾放心呀!

吾知細b返學開頭係咪家長冇得陪架呢?

my little girl will attend the school in 2012 Feb, she is small BB ( 0912) . the teacher said there will be many holidays in Dec and evaluation in Jan, so recommend her start in the 下學期 which is Feb 2012

醒目開學勳章

我個囡又係0912 BB, 但係個日我老公交完留位費返來同我講係 2012年1月3日返學的. 唔通佢聽錯?

我問過, 雙語班唔止得1科係中文教, 基本上佢咩時間應該都係用中文教, 因為佢地話英文30mins, 另外有一科好似叫自然都係中文

我當初冇報國際班係因為知道佢地唔會教認中文字, 但係n班小朋友唔認中文字既話, 我驚對佢將來既中文根基有影響, 所以我都同左小朋友報雙語班, 希望佢地既雙語班多d 英文既元素啦!

係???咁咁遲先開學...係咪都係未做校服乜都未做?

http://forum.edu-kingdom.com/red ... 65&ptid=2305679

我o係上面開左版呀, 大家入去傾下呀!

其實老師話夠 2 years old 就可以插班, 但佢 suggest 我不如 start from 下學期啫   
原帖由 開心小花 於 11-6-20 13:58 發表
我個囡又係0912 BB, 但係個日我老公交完留位費返來同我講係 2012年1月3日返學的. 唔通佢聽錯?

咁細b同學仔, 知唔知幾時做校服呀 ?
‹ 上一主題|下一主題