用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011 K1 民生 AM 班家長請進
樓主: 小白媽媽423
go

2011 K1 民生 AM 班家長請進 [複製鏈接]

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-14 23:10 發表
Hi Sllau, 咁你呀女今年番學開唔開心呀? 其實我最擔心反而係坐保母車果到, 好似話D車停駛係出面, D小朋友要自己一個跟一個咁入學校, 保母車停得前就話好, 可能都會停得後, 咁呀仔就要行一段仔路先入到學校, 佢得果3 ...

我阿女讀得好開心, 好鍾意返學。 放心啦, 上年初初開學時, 我送囡囡返學時見到校長會出來維持秩序, 手指指下呢指下個度, 咁d保母車會乖乖有秩序拍好車先比小朋友落車, 跟住d小朋友會搭住肩膀(好似玩開火車)咁入學校, 而現場都會見到其他老師或校工幫手既....

上年阿囡係西瓜班, 佢上左幾堂之後, 膽粗粗走去問老師:呢班係西瓜班,點解無西瓜老師既? 禁啱兩個老師, 一個著綠色衫一個著紅色衫, 綠衣老師就話: 我係未切開既西瓜, 紅衣老師就話: 我係切開左既西瓜...我地就係西瓜老師lor......哈哈哈.....
放心比小朋友返暑期班啦,佢地會好開心的!!

原帖由 sllau 於 11-6-15 09:51 發表
上年阿囡係西瓜班, 佢上左幾堂之後, 膽粗粗走去問老師:呢班係西瓜班,點解無西瓜老師既? 禁啱兩個老師, 一個著綠色衫一個著紅色衫, 綠衣老師就話: 我係未切開既西瓜, 紅衣老師就話: 我係切開左既西瓜...我地就係西瓜 ...

so funny...睇嚟d老師都好識氹小朋友, 希望阿囡have fun la....

OK wor, 似乎都好似幾好wor, 你個女女今年升K2?  

原帖由 fanmama 於 11-6-15 11:42 發表

so funny...睇嚟d老師都好識氹小朋友, 希望阿囡have fun la....

deleted...

回復 24# 小白媽媽423 的帖子

係呀...升k2啦...
‹ 上一主題|下一主題