用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011 K1 民生 AM 班家長請進
go

2011 K1 民生 AM 班家長請進 [複製鏈接]

大家好, 你地有無報8月份個暑假班?  打咗電話比保母車未?
   0    0    0    0

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-9 23:23 發表
大家好, 你地有無報8月份個暑假班?  打咗電話比保母車未?

我最後都報左暑期班,已打去保母車叔叔,佢叫我等學校confirm左再打俾佢,我諗要去到7月

係WOR, 我交表果陣佢地無問我係咪暑假班報上午, 唔係係咪跟我地收咗上午就唔駛問呢~

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-10 23:54 發表
係WOR, 我交表果陣佢地無問我係咪暑假班報上午, 唔係係咪跟我地收咗上午就唔駛問呢~

好似係跟返收左嘅時間。
你小朋友男仔定女仔,可能到時同班

我仔仔都是am class, 報左暑期班,八月前會知邊班

原帖由 fanmama 於 11-6-11 12:31 發表

好似係跟返收左嘅時間。
你小朋友男仔定女仔,可能到時同班

大家好。^^是否七月尾會寄信通知分班呢?
今日聯絡了校車,四個月前問730,而家未定實價,約800。八點十分上車,十二點七落車。沒有報暑期班,暑期興趣班都早早排晒,希望開學三星期的適應週可以順利過渡。

我個仔係AM班, 都報咗暑期班, 但係仲未決定暑期班會唔會比佢坐校車。

原帖由 cfmami 於 11-6-11 23:54 發表
我個仔係AM班, 都報咗暑期班, 但係仲未決定暑期班會唔會比佢坐校車。

check 過暑期班校車費要$600都幾貴(我地住葵芳), 但係又無時間日日接送,唯有比$人賺...

我個仔都係am, 我地住黃大仙, 有參加暑期班, 上星期打電話問校長, 要$530, 雖然只係返10日, 但係校車個叔叔話返10日都係1個月既錢, 因為佢地無錢賺架.....利潤好低架.....只有10個8個小朋友搭車.....真係無錢賺架.......(下刪一百字)
黃大仙同九龍城咁近, 搭10日要$530? 其實我覺得唔係好合理, 但係我地又無時間接送, 係咪真係要收咁貴? or我地比人昆呢? 有無家長讀開MS可以發表下意見呢?

sorry, 打錯咗, 係問校車, 唔係問校長

回復 4# fanmama 的帖子

Hi fanmama, 我地係男仔呀, 唔知到時會唔會同班呢~

大家有無人住將軍澳呀, 我上兩個星期問過校車, 要8點上車, 暑假班未問, 不過都係要比$人GALA, 夏天又熱, 坐TAXI仲貴, 反而我怕呀仔唔習慣, 我諗住9月頭佢開學先放假陪佢, 希望大家D寶寶都順利過渡:)

原帖由 love_is_patient 於 11-6-13 15:31 發表
我個仔都係am, 我地住黃大仙, 有參加暑期班, 上星期打電話問校長, 要$530, 雖然只係返10日, 但係校車個叔叔話返10日都係1個月既錢, 因為佢地無錢賺架.....利潤好低架.....只有10個8個小朋友搭車.....真係無錢賺架... ...

上年我囡囡都有上暑期班, 不過就無坐保母車,爸爸請假兩星期親自楂車送佢返學, 不過我估如要做保母車,相信都係要比成個月車費, 尤其係唔係個個都上暑期班,相信要坐車既小朋友真係會少d...
應該多數保母車都係咁做法lor...

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-13 23:45 發表
大家有無人住將軍澳呀, 我上兩個星期問過校車, 要8點上車, 暑假班未問, 不過都係要比$人GALA, 夏天又熱, 坐TAXI仲貴, 反而我怕呀仔唔習慣, 我諗住9月頭佢開學先放假陪佢, 希望大家D寶寶都順利過渡:) ...

放心上年一班有三個老師, 二個本地一個NET teacher...我阿囡暑期班個net teacher開左學無教佢, 但係佢依家都總提住佢呀...

原帖由 小白媽媽423 於 11-6-13 23:41 發表
Hi fanmama, 我地係男仔呀, 唔知到時會唔會同班呢~

hello, nice to meet you 小白媽媽423 !
yea, hope my gal will be at the same class as your son.
Actually she will finish her nursery on 7/15 and I've applied some summer courses nearby for her but still enroll this MS summer class to let her accommodate the school environment earlier, hope she will have fun there!!

原帖由 love_is_patient 於 11-6-13 15:31 發表
我個仔都係am, 我地住黃大仙, 有參加暑期班, 上星期打電話問校長, 要$530, 雖然只係返10日, 但係校車個叔叔話返10日都係1個月既錢, 因為佢地無錢賺架.....利潤好低架.....只有10個8個小朋友搭車.....真係無錢賺架... ...

咁我問嗰個校車叔叔暑期班又唔係收我全費bor....大概3/4價錢啦.....可能我地住得比較遠卦!!!

請兩個星期假接送,真係一個24孝爸爸,你囡囡真係好幸福呀!

原帖由 sllau 於 11-6-14 09:34 發表

上年我囡囡都有上暑期班, 不過就無坐保母車,爸爸請假兩星期親自楂車送佢返學, 不過我估如要做保母車,相信都係要比成個月車費, 尤其係唔係個個都上暑期班,相信要坐車既小朋友真係會少d...
應該多數保母車都係咁做法 ...

回復 15# fanmama 的帖子

Hi Fanmama, 我呀仔個PN班就上到 20/7, 比佢休息幾日就開始上暑假班, 之後都係報會所果D活動 :)

Hi Sllau, 咁你呀女今年番學開唔開心呀? 其實我最擔心反而係坐保母車果到, 好似話D車停駛係出面, D小朋友要自己一個跟一個咁入學校, 保母車停得前就話好, 可能都會停得後, 咁呀仔就要行一段仔路先入到學校, 佢得果3歲, 我有D怕佢manage 唔到, 好似話學校有先生會出黎睇住, 不過保母車始終唔係校車, 唔知你地係咪都係坐保母車呢?  開初呀女OK 嗎?

原帖由 sllau 於 11-6-14 09:37 發表

放心上年一班有三個老師, 二個本地一個NET teacher...我阿囡暑期班個net teacher開左學無教佢, 但係佢依家都總提住佢呀...

回復 17# tsobaba 的帖子

tsobaba, 上得來bk既爸爸, 都一定係一個好爸爸啦.
‹ 上一主題|下一主題