用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 翠茵小宇宙國際幼兒園好不好?
樓主: bobotiger
go

翠茵小宇宙國際幼兒園好不好? [複製鏈接]

回覆 60# wkjenny 的文章

Black leather shoes

2boysmami,

please check pm, thanks!!

Hi 2boysmami, 可否都pm我妳既小朋友將會升讀邊間小學呀,其他同學又如何?thanks!

其實我都想知好唔好,因為我都law左表,不過見佢地方好似細....不過好似好多人話好......好想知呀,老師好?

原帖由 2boysmami 於 11-8-10 16:31 發表
sorry, 我沒有時間表, 或者因為我當初只為托兒, 所以沒有詳細問學校, 而其後才發現越讀越好.  我只係知佢地上課全英語, 每天也有一部份上普通話, 而大d, k1, k2後才有中文堂, 每天都係只有一部份時間上, 幾長我又無 ...

delete delete

Hi 2boysmami ,
請PM埋比我, 係邊間小學呀? tks!

平售翠茵小宇宙PN/K1男仔校服

(1) 冬季校服 (校褸全新未著過)

(2) 夏季校服

(3) 書包, 生日袋

有意可pm我或send e-mail 去[email protected]

新都城校的曾主任好好人喔...你是否指reception那位曾老師?她們是兩個不同的人呀, 是否搞錯了~~~

曾有人說那位reception的曾老師好惡,但我卻未遇過這樣的經歷...

原帖由 BABY@CHAN 於 11-7-15 18:40 發表

係噃,真係只有個一位...全校老師,嬸嬸..都好好..!!
Music is my Life, my Love, my Everything,

Miss Deborah是新都城校的English Panel Head.
小兒主流PN時的英文老師...
^O^
原帖由 ting-ma 於 11-8-1 16:54 發表

請問你那邊分校的int'l 's head 係咪Miss Deborah?
Music is my Life, my Love, my Everything,

請問幾時會有開放日入內參觀?

我想問如果主流班會有幾多時間上英文堂同普通話堂架??係咪都係net教架?

My girl just got the pm offer. May I know how much is half day costs?
Thanks

http://www.myschool.hk/school.php?sid=918
Hi, 可參考以上的網址, 我估係2010年既價錢
我都剛剛有pm offer...唔知會唔會係同學仔...
問過係未知下年價錢, 不過今年係約三千八一個月, 佢估大約會加百幾蚊...

thank you so much, I still thinking pick this pm(10 min walk to home) or Kln Tong Cannan am class ( 1 hour school bus)

回復 63# 寶寶龍 的帖子

can you pm me as well, many thanks

己返左多月, 但都係驚返學, 成日話驚miss, 點好 ???

我仔仔有PN Pm offer, 不知會否有你地講的eng interest class?

1)phonics is jolly phonics
2)k2下學期開始默書
3) 冇弟子規,但k1開始有唐詩
4) 曾主任和曾老師都好肯幫助家長,我冇見過他們黑面
5)k2開始有中文部件,奧數,珠算

其實當年我小朋友都有幾間有名氣的幼稚園收了k1, 但我和c6最終決定留在翠茵升讀。個人覺得咁細個小朋友返幼稚園最緊要近和愉快學習。
‹ 上一主題|下一主題