用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 翠茵小宇宙幼稚園 翠茵小宇宙國際幼兒園好不好?
樓主: bobotiger
go

翠茵小宇宙國際幼兒園好不好? [複製鏈接]

原帖由 BABY@CHAN 於 11-7-22 17:29 發表

just english 我女真係一般,上左半年,無進步過

If i want to let my girl to study PN, do u think they still have seat?
I got the am seat at Deborth, not sure which one is better?
Please advise, thanks.

我估新寶城同新都城雖然係同一機構,同一校名,但老師不同,教的方法/模式也未必一樣,我可以講,我地新寶城的國際同主流班的家長也很多都讚個just eng。另外,又可能係其實係k1, k2成果未必即時顯現,坦白講,佢地連講野都未係好好,所以可能係佢地唔聲唔聲,到佢地講野叻d時,佢地就會係適當時候講d野出黎嚇你一驚,我都係而家k3後先漸漸發現佢地不簡單,尤其科學方面,eg佢地會講雨水點形成,咩4個water cycle, 太陽光有好多維他命D,所有星球的名字,那個最大細遠近,又話我知pluto已經唔再係一個planlet,而係一個咩dwarf planlet,我都唔識,有時又教佢地cooking,見佢地都好開心,仲有其他不能盡錄,總括而言,我仔4年所學的東西真係遠遠超出我預期,所以我仍然係新寶城翠茵的die heart fan。

原帖由 BABY@CHAN 於 11-7-22 17:29 發表

just english 我女真係一般,上左半年,無進步過

回復 4# 2boysmami 的帖子

即係$5100已經包晒下晝所有活動? 其實我都諗緊幫亞囡報全日定半日班, 但亞囡下晝1:30-3:30會瞓晏覺, 婆婆就唔想佢返住日咁辛苦喎.... 邊度可以拎到佢哋半日同全日班星期一至五會學O的咩O既資料呀? 我個人就想亞囡讀O的好O的o既幼稚園, 打好語文個底, 但老公就偏向覺得普通O既幼稚園就OK, 唔使亞囡咁辛苦.... 但好似普通O既幼稚園每日/隔日先有半個鐘英文學, 好似少咗O的啦....

原帖由 2boysmami 於 19-7-2011 16:14 發表
已經PM你了:)

Hi 2boysmami ,

唔知可唔可以PM埋我你小朋友將會升邊間小學呀?

Thanks!!

Sorry, 其實我一向都無理邊個係HEAD, 學校亦無講... 我只知邊個係班主任, 邊個教中文, 邊個教普通話, etc...

原帖由 ting-ma 於 11-8-1 16:54 發表

請問你那邊分校的int'l 's head 係咪Miss Deborah?

pls check PM!

原帖由 tk_love 於 11-8-2 12:01 發表

唔知可唔可以PM埋我你小朋友將會升邊間小學呀?

Thanks!!

請PM埋比我, 係邊間小學呀? tks!

Please check PM!! :)

原帖由 Anne_anne 於 11-8-4 16:44 發表
請PM埋比我, 係邊間小學呀? tks!

TKS.. 2boysmami 收到...

要多多指教啦! tks:loveliness:

2boysmami : 我pm左給你

我也pm你了 =]
原帖由 Anne_anne 於 11-8-8 17:47 發表
2boysmami : 我pm左給你

我bb 係10年925bb, 0黎緊要幫佢報n 班, 我想問0下翠茵好嗎?? 讀國際班全日要幾錢呀?? 仲多唔多雜費ga??
2boysmama: 可以pm 我你大仔讀0左邊間小學嗎?? 係自己考定派位ga?thanks!!

HI! 我都好想知道翠茵 讀國際班全日/ 半日要幾錢呀?? 仲多唔多雜費ga??

2boysmama: 可以pm 我你大仔讀0左邊間小學嗎?? 係自己考定派位ga?thanks!!

而家PN班應該係3,810, 其實我都無問清楚學校幾錢, 因為我係全日班4,900.  咁我自己計番, 半日應該係3,810. 至於雜費, 我就唔覺太多, 就算有, 多數都係幾十元上落, 而一路讀上去, k1, k2, k3全日班的學費已經包晒下午的課外活動, 完全不用再額外比錢, 除了一些... 例如珠心算要買習作簿同算盤仔... 大部份都包晒...
我會PM你地, 請check 啦:)
原帖由 szesze1812 於 11-8-9 14:52 發表
我bb 係10年925bb, 0黎緊要幫佢報n 班, 我想問0下翠茵好嗎?? 讀國際班全日要幾錢呀?? 仲多唔多雜費ga??
2boysmama: 可以pm 我你大仔讀0左邊間小學嗎?? 係自己考定派位ga?thanks!! ...
原帖由 sawly 於 11-8-9 15:16 發表
HI! 我都好想知道翠茵 讀國際班全日/ 半日要幾錢呀?? 仲多唔多雜費ga??

2boysmama: 可以pm 我你大仔讀0左邊間小學http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=565&cb=2104嗎?? 係自己考定派位ga? ...

回覆 55# 2boysmami 的文章

0甘你仔仔係讀國際班定主流班呀??

國際班
原帖由 szesze1812 於 11-8-10 10:01 發表
0甘你仔仔係讀國際班定主流班呀??

2boysmama, 可唔可以PM埋俾我呀?! 同埋可唔可以PM佢哋一星期上課時間表呀(如有), 我想知佢哋O的課程有O的咩同點RUN法呀....

sorry, 我沒有時間表, 或者因為我當初只為托兒, 所以沒有詳細問學校, 而其後才發現越讀越好.  我只係知佢地上課全英語, 每天也有一部份上普通話, 而大d, k1, k2後才有中文堂, 每天都係只有一部份時間上, 幾長我又無特別問... 其實同學媽咪有問過, 但我又唔記得左, 可能對於我來說, 多少時間並不重要, 最重要係令我小朋友吸收到.
原帖由 dicksonon 於 11-8-10 14:20 發表
2boysmama, 可唔可以PM埋俾我呀?! 同埋可唔可以PM佢哋一星期上課時間表呀(如有), 我想知佢哋O的課程有O的咩同點RUN法呀....

唔好意思,題外話,我個囡而家讀緊翠茵部寶城PN全日,請問冬季(女仔)校服鞋係唔係都是白色運動鞋?

(另徵女仔2碼校服,please PM me!)
‹ 上一主題|下一主題