用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人讀黃埔迦南?
go

有無人讀黃埔迦南? [複製鏈接]

我阿B係細仔, 黎緊12月入學讀下午班, 有無同學仔?

我係新手媽媽, 一齊傾下計啦!!
   0    0    0    0

我女女都係細b,都有offer。11月開學,但因為唔知有冇校車去我嗰區,都諗緊讀唔讀好!

我都收左12 月 PM . 不過唔知點好, 平日亞女下午訓幾個鐘. 上午有就好LA! 唔知係未所有細B 都要讀PM CLASS!

My girl also have an offer in pm class starting from Dec.  But no school bus for her, maybe need to take bus.

Do we need to pay the stationary fee before the registration day ma?  I want to pay for the fee for keeping seat only.

And, do you know they have 校服or not?

應該要填晒d form, 交埋d雜費同註冊費, 註冊果日交番去喎~ 我同老公都唔得閒, 問過佢地可以叫屋企人代去交表都得.

我地無諗過唔要offer, 因為最初心大心細, 又諗阿b不如做大b, 所以最後只係交左一間既報名 (黃埔都近我地, 我地住土瓜灣), 既然收左, 就當去玩囉, 如果ok, 就俾阿仔繼續讀k1, 如果阿仔真係追唔到, 讀多年pn做大仔囉......

我地果度有校車, 我反而諗咁細個搭校車o唔ok? 同埋我地12月插班, 無得上適應班, 咁頭一星期有無得俾父母一齊上? 無既話我個仔喊到癲左都似..... 工人姐姐放完兩星期大假番黎, 我都要請幾粒鐘陪住佢佢先係跟番姐姐咋.....

offer letter入面無提過校服喎, 我估佢遲d會再叫你買啦...

回覆 1# Horace_b 的文章

我個仔是大b~9月份開學,上午班~
我都是土瓜灣的~我打算早上坐小巴,下午坐黃埔免費巴回家~我見好多同學仔都一樣^^慳1程車$$$

來緊7月有家長會~到時會講買校服^^

醒目開學勳章

路過...
我囡囡將會今年12月1日讀小西彎迦南, 根據第二次註冊~
老師同我講頭3日,會係番1個鐘同要有1位家長陪同上學, 之後2個星期, 會番2個鐘~
之後先正式番學~~
至於校車問題~因為頭個十幾日係冇校車接送~要到16號先有得搭,但係番多幾日就聖誕節,所以老師唔建議12月搭校車~

如果每間分校都 一樣既話, 應該都係咁安排~
‹ 上一主題|下一主題