用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: winky.mok
go

2011年 K1家長 [複製鏈接]

原帖由 ireneyklo 於 11-5-10 03:04 發表
搭校車開頭真的比較亂(時間方面),有可能是開學時,有d小朋友每次上校車都哭,所以會影響咗d時間。另外,放學時真的要給時間讓小朋友上校車,因在同一時間放學,帶咁多小朋友分別上不同校巴,而且小朋友行得好慢,所以會用長d時間的 ...

我都擔心BB搭校車都哭. 佢依家返學好近.
司機&校車ee態度好就真係好, 擔心少一樣.

say hi to all

My daughter wwill attend main stream PM.

學費真是好抵呀!所以我時常都有同朋友講學校好抵讀。

書單內的書,如果你有的話,可以唔需要買的。
到開學時你交給班主任就ok,老師會幫你貼小朋友個名字在書面上。

原帖由 sundae525 於 11-5-11 14:44 發表
我都收到喇. 想問係咪所有書都要買?

另外, 點知小朋友既班別? (D FORM 要填班別)

學費$800一個月真係好抵.

原帖由 ireneyklo 於 11-5-13 02:14 發表
學費真是好抵呀!所以我時常都有同朋友講學校好抵讀。

書單內的書,如果你有的話,可以唔需要買的。
到開學時你交給班主任就ok,老師會幫你貼小朋友個名字在書面上。

...

係呀~ 車費貴過D學費呀!!

原帖由 winky.mok 於 11-5-16 13:57 發表

係呀~ 車費貴過D學費呀!!

係呀, 我都係車費貴過D學費. 你地住邊. 我-九龍東.

Hello to everybody! Nice to meet you all!

My girl Anson will attend local stream PM class.

Looking forward to see you soon!

回覆 45# sundae525 的文章

係呀!下年車費加咗d,幸好學費減咗!計落條數仲平過今年。
其實我問過其他學校d家長,校車費唔算貴啦。

學校效率真快,昨天註冊已有校服攞。

註冊都用了50分鐘。。要睡着了

回覆 1# spain 的文章

咁你第時去考名校小學, 要你排2-3個鐘, 你咪唔會去囉?

我記得sfa交表都排左我兩個幾鐘呀! 收果兩頁報名表, 一張支票, 都唔知攪乜攪咁耐。

陳守仁交成績表+出世紙果個第一日, 下午去到羅籌800幾, 但當時只係做到300幾咋....又係收果十張八張紙....撞鬼呀!

如果你下次又訓著, 不如你之前一晚早d 抖啦!

我都係攪了太約50分鐘, 不過其實咁多唔同種類的野收, 同埋即場派埋校服, 我覺得算係咁了..

原帖由 EggEgg08 於 11-5-18 17:07 發表
我都係攪了太約50分鐘, 不過其實咁多唔同種類的野收, 同埋即場派埋校服, 我覺得算係咁了..

可能係撞岩個時間多人姐, 我12點鐘去到一個人都無呀,
我好快搞點哂,都諒解既太多野對呢,又咁多票,D票錯了真係好煩既,又要出番出收據其實都差唔多架啦!
D 校服 8 月試多次, 8月30號可以去換呀!

係呢! 我14號果日見到D 小朋友玩體操呀, 咁係咪K1 , K2 都有得玩架?? 同埋係咪騰龍會呀? 因為我個囝都有玩開體操架!!

原帖由 chumayma 於 11-5-16 18:49 發表
Hello to everybody! Nice to meet you all!

My girl Anson will attend local stream PM class.

Looking forward to see you soon!

Hi,
my girl is Dewanna, she will attend the local stream PM class too, may be we will meet later or they are at the same class. I wonder , do you have the copy of the book list, I went to register today and forgot to photocopy before I hand in. If you have , can you email back to me at [email protected] Thanks.

上星期六活動日大家有冇去交學卷那個課室外睇取錄名單呀?唔知那個grouping 係唔係己經係編班結果呢?

原帖由 EggEgg08 於 11-5-19 19:41 發表
上星期六活動日大家有冇去交學卷那個課室外睇取錄名單呀?唔知那個grouping 係唔係己經係編班結果呢?

有咁啲嘢, 冇留意到呀, 點排的呀, 我去度时2點, NO.44, 都成個鐘先搞定, 有的媽媽即場先寫票, 時間拖耐佐小小, 走時成3點, 見去度no.57OR58號, IK1到底收幾多人, 我見到一個日本仔都來讀播.

原帖由 Pertra 於 11-5-26 16:19 發表
Just recevied call from TT, my son was accepted by IK1.....

1) How much is the school fees & mics fees ?
2) How is the day on the "new student day" ?

學費 IK1 係 HKD 800 , 好底呀!
8月30號有一個新生家長會!

我見到佢個表貼出來IK1 4, 每班好似 20-22 …. 主流那邊好似6(上午4, 下午2), 每班30

原帖由 luckpig 於 11-5-19 21:29 發表

有咁啲嘢, 冇留意到呀, 點排的呀, 我去度时2點, NO.44, 都成個鐘先搞定, 有的媽媽即場先寫票, 時間拖耐佐小小, 走時成3點, 見去度no.57OR58號, IK1到底收幾多人, 我見到一個日本仔都來讀播. ...

‹ 上一主題|下一主題