用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2011年 K1家長

HI 各位MUM MUM ,

好快K1就開學啦, 開學前好多野要做,
IF 買校服/交學費/新生簡介會.......

我地一齊認識下,多點交流到時大家多可以提醒下大家LAW..

小兒 COMING 會讀 IK1 呀!:)

Hi Hi, Winky nice to meet you.

My girl will also be in IK1 for 2011/12.

HI,

真開心, 收到消息5月14號有個新生簡介會呀, 你收到信未?

Hi Hi...

nice to meet you all!!

my girl is in local stream PM class.

Yeah!!!!! 大家好!!!

我個女......K1 PM, 14/5簡介會, 仲有17-19/5註冊喎一好多野要填呀!!!

thank you 大家話我知簡介會&註冊日期. 我蒙查查都唔知.
其實你地點知, 收到信o拿?

HI 太家好呀, 希望大家多D交流呀!!

係呀, 應該收到信架啦, 要預備好多好多票呀~ 樣樣都收票個個抬頭都唔一樣TIM 呀!!

又要買八達通~~
我住沙田呀要搭校車呀..你地呢?

我個女係主流上午. 昨天收到信,好多野填啊. 好彩之前申請左學卷,可以一起交埋.

另外想問係咪話太子有條路可以上崇真,查實正確位置係邊?

原帖由 tissuewan 於 11-4-21 11:06 發表
另外想問係咪話太子有條路可以上崇真,查實正確位置係邊?

太子地鐵 A 出口, 跟住過馬路, 一路行到街尾見到間酒樓, 再過馬路, 向前行, 會經過佳寶凍肉, 仲有個新樓盤, 繼續向前行, 都有D 小馬路要過的, 經過味皇茶餐廳, 再向前行有一間生果店, 轉入去就會見到協和幼稚園, 對住有一條大斜路路梯, 一路行上去就係, 講到好似好復雜咁TIM, 但其實過程都差不多係10分鐘啦!

我住葵芳, 樣樣都係錢, 好多表填, 好多錢比.......

我阿b都係IK1, 多多指教,但係我未收到註冊信,你地係唔係個個都收到啦?有冇校車資料架?

thanx LonglamMama        , 我大概都知道係邊啦.

我也沒收到, 可能要等開假,
呢幾日去街見到好多學生鞋賣, 手癢,
想問下各位媽媽, 知唔知崇真要求怎樣,
白色或黑色, 是否一定要純色, 仲係上面有點其它顔色的邊或者其它顔色的底, 上面如還有的NIKE或PUMA的標誌的, 可唔可以呀..

原帖由 luckpig 於 11-4-22 17:51 發表
我也沒收到, 可能要等開假,
呢幾日去街見到好多學生鞋賣, 手癢,
想問下各位媽媽, 知唔知崇真要求怎樣,
白色或黑色, 是否一定要純色, 仲係上面有點其它顔色的邊或者其它顔色的底, 上面如還有的NIKE或PUMA的標誌的,  ...

只要白波鞋,最好唔好有其他顏色。有LOGO係可以接受的。BTW, 最好同小朋友訂定D 可以縫上去既LABEL,連鞋都縫埋,因一開學時,好多學生都係著DR. KXONG, NXKE...試過有小朋友上堂玩完活動後,整亂對鞋亂著返屋企架!
BTW, 唔好要老師幫手搵鞋/衣物/手巾仔, 老師留返D時間教書好過。呢D都係上幼稚園前既準備功夫呀! ^^

回覆 1# silvia_ng 的文章

TKS...TKS...
除了波鞋, 皮鞋仔要唔要呀, 要求又係白色嗎

原帖由 luckpig 於 11-4-25 17:56 發表
TKS...TKS...
除了波鞋, 皮鞋仔要唔要呀, 要求又係白色嗎

一對鞋走天涯架啦! 我睇下可唔可以copy到學校既校服相上黎先。

http://210.3.4.154/it-school//php/news/download.php3?1303785658&newsid=9175&fileid=1012771

回覆 1# silvia_ng 的文章

thanks silvia_ng !!

我都未收到信呀~~ 睇埋d 1,2 日sin .

唔係就打去問下

我重未收到註冊信呀,請問大家收到未呀?