用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: winky.mok
go

2011年 K1家長 [複製鏈接]

原帖由 EggEgg08 於 11-4-29 22:46 發表
我重未收到註冊信呀,請問大家收到未呀?

你小朋友係咪IK 班呀!! 我今日打去問左I 班未發信呀!!

主流班就發信了!

係呀...我小朋友係IK 班呀...Thanks winky.mok.

不過而家重愁緊校車問題, 雖然我知道我地那兒應該會有校車到...不過唔sure 個站會離家幾遠..同好似校車要成粒鍾(Hunghom).同埋我見呢到d媽咪話校車服務麻麻, 所以好擔心. 你要坐校車嗎?

原帖由 EggEgg08 於 11-5-3 18:39 發表
係呀...我小朋友係IK 班呀...Thanks winky.mok.

不過而家重愁緊校車問題, 雖然我知道我地那兒應該會有校車到...不過唔sure 個站會離家幾遠..同好似校車要成粒鍾(Hunghom).同埋我見呢到d媽咪話校車服務麻麻, 所以好 ...

媽媽吾使咁担心, tt 的校車覆蓋範圍可以講係無敵(我覺得), 學校會問你所住的地方, 而盡量就近你家比個站你的, 如太吾順路當然冇話可說, 至於車程, 學校都有承諾的, 不會讓小朋友坐太耐車的, 至於你話見d 媽咪會話校車服麻麻, 我估計都係開學初期所發表的意見, 大家都未模得準放學時間姐, 以我所見tt 有成差不多20輛校車, 原因都是想把路程盡力縮短, 所以不用太担心

好似樓下個間小學, 我有一朋友住我同一屋苑, 他的上校車時間比我的早半小時, 點解.....佳因他校的校車是大旅遊巴, 結果咪真係要遊花園囉.

回覆 1# LonglamMama 的文章

係呀...我都有小小擔心坐校車既問題,此終我地都係K1 D 小朋友細D, 不過都理解初開學會亂少少, 點都好最緊要安全囉!
聽閒每個區都有最少一陪車,如果只係一區的話車程都應該唔會太長姐.

多謝你們的回覆…我見d媽咪話學校網頁登的校車路線是假的, 實際車程比學校網頁上寫的還要耐, 所以好擔心. 我見而家我地那邊校車都要成個鍾, 如還要再耐d就實在太耐了. Longlammama,  想請問 20 輛校車是小學幼稚園共用的嗎? 係唔係要等校車送哂小學同學放學才回來接幼稚園學生gar ner? 因為好似見過有媽咪話幼稚園放學係會先待家長接哂小朋友才到校車那批離開, 所以會好遲…(因我見好多學校都係先讓校車同學離開的…) ai….擔心ing…..

你好呀, 我個仔2011/2012年度下午K1主流班

原帖由 EggEgg08 於 11-5-4 14:51 發表
多謝你們的回覆…我見d媽咪話學校網頁登的校車路線是假的, 實際車程比學校網頁上寫的還要耐, 所以好擔心. 我見而家我地那邊校車都要成個鍾, 如還要再耐d就實在太耐了. Longlammama,  想請問 20 輛校車是小學幼稚園共 ...

共用就一定啦, 我家小朋友正讀小一, 只不過係將有妹妹入讀K1, 才知多小小, 至於KG 真正運作就真係要請教D KG 家長, 但我可以話你知, 小學返放時間完全不同, 絶對有足夠時間應付kg 班的

原帖由 winky.mok 於 11-5-3 12:45 發表

你小朋友係咪IK 班呀!! 我今日打去問左I 班未發信呀!!

主流班就發信了!

IK幾時呀?

回覆 1# spain 的文章

我打去問話I班會D個WEEK尾發信的!
五,六留意下有無收到信啦~~
因為14號就係簡介會了!

原帖由 winky.mok 於 11-5-6 12:29 發表
我打去問話I班會D個WEEK尾發信的!
五,六留意下有無收到信啦~~
因為14號就係簡介會了!

我琴日收到了, 真係幾多野填, 學卷仲沒去申請,
校服又唔知買幾大, 14日是一定要去望下了...

原帖由 luckpig 於 11-5-7 09:35 發表

我琴日收到了, 真係幾多野填, 學卷仲沒去申請,
校服又唔知買幾大, 14日是一定要去望下了...

仲吾快D去申請左學卷先, 好似有DEADLINE 的

至於校服買几大, 咪帶小朋友去或者帶件衫去度咪OK 囉!!!

學卷. Application deadline 係31/5,要快d 申請啦!

我都未有信, 係咪大多數IK1都收到信?
唔知駛唔駛打電話問學校?

原帖由 sundae525 於 11-5-9 11:04 發表
我都未有信, 係咪大多數IK1都收到信?mouth:" />
唔知駛唔駛打電話問學校?

我星期6 終於收到信了, 你地收到未???
I 班都應該寄哂架啦!!

星期六收到!

我都收到喇,你地14號去唔去呀?

原帖由 EggEgg08 於 11-5-9 19:42 發表

去...... 點解吾去呢?

搭校車開頭真的比較亂(時間方面),有可能是開學時,有d小朋友每次上校車都哭,所以會影響咗d時間。另外,放學時真的要給時間讓小朋友上校車,因在同一時間放學,帶咁多小朋友分別上不同校巴,而且小朋友行得好慢,所以會用長d時間的。
其實我想讚司機&校車ee態度真的好好。

我都收到喇. 想問係咪所有書都要買?

另外, 點知小朋友既班別? (D FORM 要填班別)

學費$800一個月真係好抵.

原帖由 EggEgg08 於 11-5-9 19:42 發表

我去呀!
‹ 上一主題|下一主題