用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有D唔甘
go

有D唔甘

囝囝終於考完3次呈分試, 老師話佢係第一組別, 但老公係都要幫報直資, 而且仲註冊了, 雖然佢都有同我商量, 但始終點解唔去博下呢 ?? 第二組別就話唔敢博.

男人係穩陣派,又無乜耐性。萬一搏,搏唔到點算,今年又話cut班。你先生有佢的道理喎!
而家疊埋心水去迎接新學年重好啦,好過我地重係大海度掙扎。

若直資是心儀的band1中學就無謂搏了

回覆 3# pandato 的文章

無錯. 今年大亂局, 走得快好世界啦.

煩到7月先知, 好辛苦, 不如一早決定, 真係唔甘心的話, 咪放完榜先再扣下門

孫公玩縮班,真係好難博!  雖然老師話係band 1,但係如果你個隨機號碼唔生性,真係會唔知派咗去邊樹o架!

原帖由 rr 於 11-4-17 23:57 發表
煩到7月先知, 好辛苦, 不如一早決定, 真係唔甘心的話, 咪放完榜先再扣下門

醒目開學勳章

更係註左冊直資先啦,如果想搏,可以叩門時再搏下囉.

佢地依家先至公佈d數字, 我仲慘, 放棄左兩間直資, 體藝既面試, 諗住自行如果唔得都仲有得抽, 點知一cut 班, 成個九龍城都唔夠band 1位, 我真係唔知點填....

如果佢11月時話比我聽縮班名單, 我已經揀直資算啦..  
依家對住張表, 真係人都顛啦 !!!

Daisy媽咪

你有冇試過電話去返嗰兩間直資學校,睇下有冇機會執得返個位呀?

Good luck!

原帖由 Daisy媽咪 於 11-4-18 15:49 發表
佢地依家先至公佈d數字, 我仲慘, 放棄左兩間直資, 體藝既面試, 諗住自行如果唔得都仲有得抽, 點知一cut 班, 成個九龍城都唔夠band 1位, 我真係唔知點填....

如果佢11月時話比我聽縮班名單, 我已經揀直資算啦..  :na ...