用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 金巴倫道迦南2011 N class
go

金巴倫道迦南2011 N class [複製鏈接]

要交書簿費喇
   0    0    0    0

我都收到信啦, 好多野要填.....是否所有人都是今個星期六交回學校??

我都係sat..仲set死時間無得改喎...
但我地唔去比錢la...另有offer...
waiting 的朋友..又多一個位la...

原帖由 wy1219wy 於 11-4-12 12:11 發表
我都收到信啦, 好多野要填.....是否所有人都是今個星期六交回學校??

係呀全部N 班會係16 註冊.... 應該5月頭會call waiting list
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

我未收到信喎, 幾時寄架? 幾時要去交第二期註冊費及交其他雜費呢?

我是昨天收到信的, 星期六 9:00AM 要去交表

Letter received yesterday, payment on 16 April noon. Need to pay $1650 for the teaching materials and fill-in all the autopay forms.

原帖由 maxine 於 11-4-12 13:42 發表
我未收到信喎, 幾時寄架? 幾時要去交第二期註冊費及交其他雜費呢?

我都放棄呢間迦南, 讀另一間在屋企附近的迦南, 唔想bb咁細個搭校車, waiting 的bb又有多一個機會啦!

I asked the school whether the health check form can be returned later as my son just had his 1 1/2 year old injection on Monday and hopefully will not see doctor again so soon.  They said it is ok to return latest on the first day of school.

請問有無mama問過 / 知唔知佢地每個月除左學費仲有無其他費用?
例如茶點...? (其實我唔知半日班有無茶點 )
校服,書包又如何?幾時買嫁? (我唔見佢份野有提...)

每月只會扣學費,如果搭校車仲有校車費!!
半日都有茶點,不過沒有要交
校服會再之後通知,到時可以帶埋小朋友回校度身及影証件相架

我昨天問咗學校, 茶點已包括在雜費內..

回覆 12# wy1219wy 的文章

茶點包括在雜費內???
以往係分開比架喎, 每學期 $900 架.  雜費內包的應該係生日會禮物同生日會的食物啫.
書包已咗入雜費內的學生個人物品.

其實我開頭都唔信, 所以我分別在星期二及星期三打咗2次去問, 佢地都話包咗......請問有冇其他家長可以求證???

我小朋友讀緊N班所以我知道佢每月只扣學費同車費.如果要扣下學期書簿費學校會有通告講轉裴日期同金額,非常清楚

我都收到信啦!
阿仔編左(上午D組班)
sat 10:30am 第二次註冊,有無mama會安排小朋友搭校巴,咁細個怕唔怕呢?
有朋友話最好K1(大個小小)先搭校巴好D, 大家點睇呢??
2011-2012 學校話會調整學費,唔知到時會加幾多呢?

HI, Christy
想問下你點睇e學校, 好唔好,老c 嬸嬸有無愛心, 小朋友返學開唔開心,可以比d comment 嗎?thx~~

原帖由 Christy0221 於 11-4-14 12:47 發表
我小朋友讀緊N班所以我知道佢每月只扣學費同車費.如果要扣下學期書簿費學校會有通告講轉裴日期同金額,非常清楚

原帖由 tychu97 於 11-4-14 12:53 發表
我都收到信啦!
阿仔編左(上午D組班)
sat 10:30am 第二次註冊,有無mama會安排小朋友搭校巴,咁細個怕唔怕呢?
2011-2012 學校話會調整學費,唔知到時會加幾多呢? ...

我都係 D 組wor....

大女由N1 --> K1 搭校車都ok...司機同EE 都好好無問題
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

請問你地係邊度睇到編班號碼架?? 點解我允唔到??

原帖由 tychu97 於 11-4-14 12:53 發表
我都收到信啦!
阿仔編左(上午D組班)
2011-2012 學校話會調整學費,唔知到時會加幾多呢? ...

我諗嗰個只係註冊的分組咋, n1 班係以顏色 (am) 同生果 (pm) 分組的, 應該到家長會時先會知, 因為都未定晒學生, 佢之後應該會 call 返 waiting.
封信唔係已經講咗學費係 $2700 咩, 呢個價錢我大女三年前都係呢個價錢.
我大女 n1 就已經坐校車, 冇擔心過安全問題, 佢地有媬姆跟車, 會確定小朋友扣好安全帶先開車的.
‹ 上一主題|下一主題