用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍真光中學(小學部) 請問有冇插班生家長?
go

請問有冇插班生家長? [複製鏈接]

想同小朋友9月轉到真光(p3), 請問真光課程如何? 考試不合格要留班嗎?

謝謝!!
   0    0    0    0

有冇真小家長可以講吓, 每日功課多少? 小朋友讀書壓力大嗎?thanks!!

原帖由 sengayy 於 11-3-30 22:28 發表
有冇真小家長可以講吓, 每日功課多少? 小朋友讀書壓力大嗎?thanks!!

幫你問過小三D家長,功課唔算多,一至兩個鐘坐定定可以做完。

亦問過D學生,佢地話無乜讀書壓力,個個小朋友都好開心喎!

你可以得閒放真小放學期間問吓D小朋友。個個都好CUTIE !

kochiman,
呢到唔係咁多真小家長發表意見, 真係好多謝你呀

希望我都有機會成為你哋一份子啦!! 若有好消息, 我會馬上通知你, thanks a lot

sengayy

原帖由 kochiman2004 於 11-4-9 09:58 發表

幫你問過小三D家長,功課唔算多,一至兩個鐘坐定定可以做完。

亦問過D學生,佢地話無乜讀書壓力,個個小朋友都好開心喎!

你可以得閒放真小放學期間問吓D小朋友。個個都好CUTIE ! ...

原帖由 sengayy 於 11-4-9 13:05 發表
kochiman,
呢到唔係咁多真小家長發表意見, 真係好多謝你呀
希望我都有機會成為你哋一份子啦!! 若有好消息, 我會馬上通知你, thanks a lot
sengayy
...

真小D家長比較傾向靜態,同學生一樣,相對斯文DD,所以比較小上黎,希望你成功 la ...

真小功課唔算多,學既內容唔算深。如果你唔係要求死谷成績都還可以的。佢既規矩都比較多,學生都乖的。而你所講既三年級係比較活潑和純品。老師傾向傳統教學,有 d 都好惡咁。
至於唔合格會否留班?就有可能的,不過唔一定,我估學校係睇情況的。

我本人都比較喜歡傳統教學, 學生會乖d同聽老師話.

希望我嘅小朋友有機會讀到

原帖由 Gin_333 於 11-4-19 16:28 發表
真小功課唔算多,學既內容唔算深。如果你唔係要求死谷成績都還可以的。佢既規矩都比較多,學生都乖的。而你所講既三年級係比較活潑和純品。老師傾向傳統教學,有 d 都好惡咁。
至於唔合格會否留班?就有可能的,不過唔一定,我估 ...

回復 1# ahhlunnn 的帖子

你pm我嗎? 我冇收到你的pm呀, 請你再send多次啦!!
‹ 上一主題|下一主題