用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問九龍禮賢過往有否小朋友在第一輪call waiting時被取 ...
go

請問九龍禮賢過往有否小朋友在第一輪call waiting時被取錄呢? [複製鏈接]

請問九龍禮賢過往有否小朋友在第一輪call waiting時被取錄呢?
   0    0    0    0

上年1個備取生也沒有~

原帖由 maktszching 於 11-3-1 00:38 發表
上年1個備取生也沒有~

聽到你咁講就覺得好奇怪.......
不是每年都會有家長放棄學位嗎?
那些位不是給備取生的嗎?

請問是只是第一輪還是三輪圴沒有備取重生被取錄呢?
原帖由 maktszching 於 11-3-1 00:38 發表
上年1個備取生也沒有~

禮賢唔收waiting 唔出奇.  試想想, 好多學生如有kv,sc, ms, pc 既offer. 佢地未必去in 禮賢, 換而之, in 禮賢的學生. 是真心想讀.  有朋友大囡讀緊禮賢. 細仔waiting. 如果有位.. 相信都係俾自己人先..

Thanks all!!

原帖由 kmmum 於 11-3-1 12:00 發表
禮賢唔收waiting 唔出奇.  試想想, 好多學生如有kv,sc, ms, pc 既offer. 佢地未必去in 禮賢, 換而之, in 禮賢的學生. 是真心想讀.  有朋友大囡讀緊禮賢. 細仔waiting. 如果有位.. 相信都係俾自己人先.. ...

明白了! 謝謝!

想問各家長,大家覺得禮賢有咩好?
(只是唔明一問)

因為禮幼不是直上禮小,加上亦沒有中學,變相都係派位,但問題係,就算上到禮小,禮小是深水埗校網喎?咁咪又係上深水埗啲中學?

你一上禮賢個網,你就知佢有幾好!佢收唔晒的小朋友唔係話你無用,係話你都In得好好,只是唔夠位,學校咁有品,老師待孩子好,已經值回票價啦!間學校好勁、好大、自己個細路一下唔好彩遇著個惡死的老師,自信都無,成績幾好都無用啦!
:-P
‹ 上一主題|下一主題