用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

豬肉獎 [複製鏈接]

剛剛派成績名單,都有少少失望,8大獎無佢份,有個special achievement award,唔知係咪個個小朋友都有?下次接亞囡放學問吓老師先﹗各位家長你地又有咩成果呢﹗
   0    0    0    0
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

請問係咪k1呀? 8大獎係邊D獎黎架?

原帖由 Grace1010 於 25-2-2011 13:36 發表
剛剛派成績名單,都有少少失望,8大獎無佢份,有個special achievement award,唔知係咪個個小朋友都有?下次接亞囡放學問吓老師先﹗各位家長你地又有咩成果呢﹗ ...

係呀﹗
1X English Proficiency Prize
1XChinese  Proficiency Prize
3X The Principal's Award
3X General Proficiency Prize

嘩...原來除咗有成績表, 仲有奬添 :)
請問知唔知係每班計定係全級計呀?

原帖由 Grace1010 於 25-2-2011 14:16 發表
係呀﹗
1X English Proficiency Prize
1XChinese  Proficiency Prize
3X The Principal's Award
3X General Proficiency Prize

accordingly to my hubby (i am not at home now), my girl got "The Principal's Award - No 3" !  i am very surprised coz I didn't expect any award until I seen this post !!!  

回覆 4# cchoiying 的文章

每班計嫁﹗

咁佢都好叻喇﹗聽日唔使咁早返學,今晚同佢慶祝吓啦﹗
原帖由 meimei05 於 11-2-25 15:01 發表
accordingly to my hubby (i am not at home now), my girl got "The Principal's Award - No 3" !  i am very surprised coz I didn't expect any award until I seen this post !!!  

見到結果喇, 唔該晒...
嘩, 原來York有成26班K1, 真係多...

我個囡都有special achievement award, 我估應該個個小朋友都有掛...另外囡囡仲有"優秀奬", 學校發咗Invitation Card 4-Mar返去攞奬, 好似好大陣象咁...哈哈!

原帖由 Grace1010 於 25-2-2011 15:30 發表
每班計嫁﹗

醒目開學勳章

我阿仔都係有special achievement award,另外同你女女一樣有個"優秀奬", 我都係3月4日返去領獎!hehe!
原帖由 cchoiying 於 11-2-25 22:47 發表
見到結果喇, 唔該晒...
嘩, 原來York有成26班K1, 真係多...

我個囡都有special achievement award, 我估應該個個小朋友都有掛...另外囡囡仲有"優秀奬", 學校發咗Invitation Card 4-Mar返去攞奬, 好似好大陣象咁... ...

你都好呀, 有special achievement award.  我個女什麼award都冇.  但其實她除了music, arts等成績普通d, 主科成績都考得幾好, 我就真係好失望!

AWARD

其實我想D 獎都唔係容易攞, 我的女兒評估中全部都是100分, 都是什麼都沒有, 競爭都幾大..所以有獎應該開心, 沒獎都不表示差...

一班有26人,有成18個學生無獎,其實除左考試卷外,寫字,畫畫,會話,平時表現都會影響個名次

我想問下乜叫The Principal's Award ....:)

唔駛失望,一班有成廿人,一定有人無獎架。

我個囡囡都無獎,反而我睇番佢份卷,好開心、好滿意佢真係在學校有學習、真係識答問題,佢份份卷都做得唔差架,要排名睇埋音樂、美勞等,又真係好難完美既!!! 所有我都好滿意!

原帖由 rainbowbbc 於 11-2-27 17:51 發表
你都好呀, 有special achievement award.  我個女什麼award都冇.  但其實她除了music, arts等成績普通d, 主科成績都考得幾好, 我就真係好失望!

我都有失望,佢張張試卷都100分,相信係上堂表現無咁好囉﹗不過唔緊要我讀幼稚園時仲係一舊雲,佢已經令我好驕傲,依家大家未雨綢繆,下次第2個評估時我地一定會有開心嘅分享﹗
原帖由 rainbowbbc 於 11-2-27 17:51 發表

今日學校通告解答到你問題喇 :)

原帖由 tnlai 於 1-3-2011 00:59 發表
我想問下乜叫The Principal's Award ....:)

醒目開學勳章

其實豬肉與否不是太重要,重點係學校真係好有心,比到鼓勵同自信小朋友。
‹ 上一主題|下一主題