用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 協恩 Interview
樓主: chachamother
go

協恩 Interview [複製鏈接]

有無家長收到電話通知第二輪面試?

有成16XX人申請表NO. 不知再選多少人2ND INTERVIEW 呢?

Sorry, 按錯制, 走錯隔離台。
不過都想知吓有多少人可以2nd interview?
而且 HY 1st IN. 數學題不是考學校常規數, 全部好似是奧數題, 沒有讀過奧數怎辦???

原帖由 709394 於 11-3-1 15:07 發表
有成16XX人申請表NO. 不知再選多少人2ND INTERVIEW 呢?

唔使擔心,當年阿女都冇學過奧數.
學校唔會因為一樣嘢唔理想就否定小朋友其他嘅能力.
原帖由 709394 於 11-3-1 15:16 發表
Sorry, 按錯制, 走錯隔離台。
不過都想知吓有多少人可以2nd interview?
而且 HY 1st IN. 數學題不是考學校常規數, 全部好似是奧數題, 沒有讀過奧數怎辦???

我無去簡介會, 請問用電話定信通知lei......

原帖由 chachamother 於 11-2-22 10:44 發表
上次聽簡介會話,2nd In 會喺 三月頭呀!會 In 父母。

我係收到信.:loveliness:
原帖由 coolkid 於 11-3-1 19:48 發表
我無去簡介會, 請問用電話定信通知lei......

回覆 26# miss_wong_wong 的文章

現在女女學校生活如何,愉快嗎?

有無家長收到電話通知第二輪面試???????

Miss Wong Wong,

你收到的是否通知2nd interview?  因為我問過學校問會電話通知到為止....好心急呀!

原帖由 miss_wong_wong 於 11-3-1 23:16 發表
我係收到信.:loveliness:

我係收到2nd interview通知.信上面有約見日期 / 時間.
啱啱揾番封信係3月23日.
今年會唔會用電話通知我就唔清楚啦!

原帖由 OfficeMgr 於 11-3-2 10:14 發表
Miss Wong Wong,

你收到的是否通知2nd interview?  因為我問過學校問會電話通知到為止....好心急呀!

阿女性格活潑外向,好快就適應咗新環境啦.

原帖由 qqbaby123 於 11-3-2 03:44 發表
現在女女學校生活如何,愉快嗎?

有冇人知幾時會公佈second in名單及多少人可以有second in?

我囡囡考完出嚟都話好難, 但我抱住平常心, 有2nd Interview當然好開心, 冇既都冇所謂, 我而家只係寄望另一間自行中學, 希望可以成功被取錄!

有2nd Interview嘅小朋友要加油呀!
阿女當年見兩個副校長,一啲都唔容易.今時今日再諗番當日嘅情形,仲係話好驚.同學校嘅訓練相差好遠好遠.

可唔可以講多D 2nd in 考D 乜? 問D乜? 學術性定日常性嘅問題?

原帖由 miss_wong_wong 於 11-3-3 21:41 發表
有2nd Interview嘅小朋友要加油呀!
阿女當年見兩個副校長,一啲都唔容易.今時今日再諗番當日嘅情形,仲係話好驚.同學校嘅訓練相差好遠好遠.

我記得一入間房坐低,副校就叫我個女介紹我同我老公,跟住又問有冇兄弟姐妹,平時同相處嘅情形等.之後問阿女學校嘅活動,而阿女係音樂方面得獎比較多,佢問係咪老師揀佢去比賽,又話阿女攞咁多獎有冇失敗嘅經驗…..其實我覺得佢哋冇咩特定嘅題目,只是隨住你嘅答案再問多幾層,主要係睇阿女嘅反應同英文能力.
最記得阿女話平時好鐘意睇書,佢就要阿女介紹一下最鐘意嘅書,阿女講完.個副校居然寫咗個英文生字問阿女點解,阿女唔識,佢就話妳睇嗰本書入面有嘅,點解妳睇書遇到唔識嘅字唔查字典,嚇到阿女口啞啞.之後都傾咗好多嘢,全程50分鐘,有40分鐘都係同阿女傾,所以英文能力差啲都唔容易應付.我哋前面個女仔15分鐘就出咗來,我諗佢係問一句答一句所以咁快.機會應該微啲.

唔記得講,同父母傾係用廣東話.
問我哋覺得阿女當日嘅表現點?
又問我哋有冇關於學校嘅嘢要問,傾咗一陣.
最後,副校放低咗嗰黑口黑面嘅面具,提醒阿女遇到唔識嘅字要記得查字典,咁先可以學到嘢,進步得快.
我覺得佢哋黑口黑面係故意扮出來,所以妳哋叫啲女唔使驚,做好自己就得啦.

啱啱收到電話,要我們去2ND 面試.

Specialapple

恭喜, 你個囡囡2nd interview 係幾時呀?

原帖由 specialapple 於 11-3-7 17:09 發表
啱啱收到電話,要我們去2ND 面試.

恭喜!  恭喜!  

加油!祝妳哋成功!
‹ 上一主題|下一主題