用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人用過seven書包???
樓主: joooo
go

有冇人用過seven書包??? [複製鏈接]

我女都係小二開始用, 我買細size, 其實同大size高度一樣, 但比較slim, F4folder放得落,放很多書, 睇來用多兩三年到畢業都無問題. 係會悶d,無得用新書包.

原帖由 kitbebe 於 11-3-9 09:53 發表
日前老師檢查學生書包, 主要睇下會唔會太重, 學生有冇執好書包, 囡囡話老師都讚佢個ZEVEN書包輕身, 其實呢款書包唔係隻隻都有得賣, 我見出售的大致有兩款, 大SIZE同細SIZE, 應該如果身高有128以上, 都可以用到, 我是 ...

我女咪話悶囉, 我又無閒錢買多個貴野, 叫佢用番公仔書包又話無攪, 所以一到考試例必轉下書包用.

原帖由 yuenwa 於 11-3-31 13:13 發表
我個女而家得125cm, 唔夠50lb重, 但咩seven冇問題喎. 有時見佢個書包好脹, 帶左好多書, 佢都話唔重喎.

我個女每日都要咩住書包行10分鐘返學.

不過買seven書包都要睇清楚size先好買, 因為佢地既書包比而家市面的siz ...

洗得好密喎, 我在暑假先洗咋,重係用手洗.平時只用濕布沒下.

咁要唔要開晒d拉鍊先放落洗衣機?  

原帖由 Bluestar 於 11-4-1 11:58 發表
我仔個大碼seven書包
小三用到現在小六
每星期都放落洗衣機洗
仍然好新淨
係d角的布質料磨爛少少

上磅秤過比其它護脊書包輕
我仔又大隻
放多多書都得好好
無寒背

試下呃唔呃到佢中學都繼續用

之前用背囊
...

試背新舊兩款, 我都係買舊款細size比我囡, 新款u shape design好似唔係咁好, 除非小朋友夠高大, 依家我估無出舊款了.

原帖由 miffy 於 11-4-26 11:04 發表
我仔個zeven書包用幾年, 想轉下款, 我前幾天去過, 今年d款花li碌, 我仔好反感, 沒有買, 另發現條書包帶不同咗, 我仔用開舊款那個非常好, 很貼背, 不知新款如何。

今年還有防水布料的剩色款, 我看落好似無舊款布料咁 ...
‹ 上一主題|下一主題