用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人用過seven書包???
go

有冇人用過seven書包??? [複製鏈接]

請問香港邊道有seven書包買???
大約幾錢???
係唔係好用過SPI ???
請問有冇人在外國訂回來,會唔會貴過香港買???
   0    0    0    0

回復 1# joooo 的帖子

利園二期、海運。以前金鐘西武都有,而家唔知。約壹仟圓。

我上年都有你同樣問題,但經過眾家長分釋後,認為學生真正背書包時間唔長,只係上校車、落校車、上課室同落課室短短時間就不必同太貴,所以我選擇咗SPI,要好好用,亞仔用咗半年都好似新買咁。

呀女用緊,好輕、內籠好大、質料上乘,我有朋友用兩手小朋友都得,貴買平用之選。

我最後都選擇買了一個lego. 比spi, dr kong都輕好多

啲款又靚~
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

簽名被屏蔽

lego書包好好用,我係sogo買.
原帖由 tszfungmama 於 11-2-22 10:32 發表
lego 書包邊度有得買呀?

同意!仲有呀!同樣孭咁重書,SEVEN瀉力做得好好,孭起嚟都無咁重。我見朋友個女用個公仔書包,開學無耐12月就爛拉鍊同背帶,要換書包。
原帖由 miffy 於 11-2-22 13:53 發表
我仔個zeven, 用咗3年喇, 洗完新的一樣。

我平時在學校門口, 見小朋友排隊, 見個個揹書包都寒晒背, 我仔用zeven書包, 個design背板好直, 貼實背脊, 不會有寒背問題。

之前我行過圓方同尖沙咀都無貨, 個sales話4-5 ...

My daughter used to use SPI but the school bag itself is not light in weight.  Switched to Zeven last September.  The design and the weight of the school bag itself is much better comparing to SPI (according to my daughter).  My daughter just loves it!

用過SEVEN書包, 就唔會想用第個牌子, 上年介紹左比個朋友, 佢個女都話好好用, 我囡囡個SEVEN書包用左3年, 仲係keep得好新淨, 所以價錢貴d都抵架!!

醒目開學勳章

真係好好用, 囝囝用到第二年都仲好新淨, 叫佢用番其他牌子他都唔肯, 雖然佢帶好多書和一公升的水樽都好好揹.

我留意緊SEVEN幾時返貨, 想買一個比侄仔用, 佢d公仔書包, 唔夠一年就爛左, 用一個有look既, 又係甩皮甩骨

原帖由 miffy 於 11-2-22 13:53 發表

之前我行過圓方同尖沙咀都無貨, 個sales話4-5 ...

我仔上年一年班開學,我在海港城有反斗城果層其中一間童裝店買了一個seven給亞仔,因我是在八月中度才去買,果時都係得返一個款,$990一個,我見又冇得簡其他,又見網上D評語幾好,是旦啦,點知買返屋企就開始有D後悔,因為個仔孭起上來好大個,我個仔都算係高大,但係都孭到好唔稱身,不過我都照俾佢用下先,開學冇耐,要帶正常份量書本,我自己大人幫佢孭都覺得好重,因為個書包好深,D書聚晒落底,搞到好重,同埋佢冇拉鏈而係用索帶,我仔又用到論論盡盡,最後用左兩三個月度,班主任都開聲叫我買過個書包俾佢用,因為見佢孭到駝晒背,放學拾書包又論盡,最後我都買過第二個書包,係爬書用的書包,間數多,又有胸帶扣,又有腰帶扣,裝同等份量的書,爬山書包起碼輕過個seven三份一重量,價錢係seven既一半,如果俾我再簡,我一定唔會買seven書包!

呀女小一一開學已經用大碼SEVEN書包,可能佢生得高大,所以無你所講嘅問題。可能你可以等遲啲先用番個書包會適合啲,始終爬山背囊設計不是裝書用。

seven最細size都不太適合小一生用,仲有無什麼牌子推介呀?男仔中等身材(9月升小一)。唔該!

回覆 16# karen55407 的文章

咁你囡囡真係好高大喎,因為我仔都130高,但都覺好唔稱身,有時放學我幫佢孭,我覺得好似我孭仲稱身:;pppp:

雖然個爬山背囊原意唔係俾人當書包用,但一樣有護脊,條孭帶又有厚墊,功能上同D護脊書包冇分別,我帶埋書去試,我仔試孭時都覺得舒服過個seven好多,我自己睇都覺得比孭個seven稱身,到而家個爬山書包仲用緊,仲好新淨,我諗個seven真係要等佢高年班先用到。

呀女唔夠你呀仔咁高,有123cm高,但已經係全班最高嗰兩三個,重50磅。嘩!你呀仔咁高,無理由孭唔起,你用緊邊個牌子爬山背囊呀!我都想參巧吓,可以介紹人用,係大人定童裝㗎!
原帖由 mimi99 於 11-2-25 15:10 發表
咁你囡囡真係好高大喎,因為我仔都130高,但都覺好唔稱身,有時放學我幫佢孭,我覺得好似我孭仲稱身:;pppp:

雖然個爬山背囊原意唔係俾人當書包用,但一樣有護脊,條孭帶又有厚墊,功能上同D護脊書包冇分別,我帶埋書去試,我仔試孭時 ...
‹ 上一主題|下一主題