用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 發展遲緩仲返唔普通 playgroup 好?
go

發展遲緩仲返唔普通 playgroup 好? [複製鏈接]

新的一年, 係度先祝各位爸爸媽媽身體健康, 事事順利, B仔B女, 快高長大, 聽教聽話!

我個仔返左普通 playgroup 已經半年有多, 見到有進步, 但唔知進步係因為佢大左, 定還是返 playgroup的關係 (或者兩様都係)  佢有言語遲緩, 而家26個月, 都仲未有一個有意思單字, 所以認知, 表達遲左半年至一年. 眼見其他同齡的小朋友不斷進步, 而阿仔係課堂上都跟唔到老師指示, 所以係度諗, 繼續咁樣返 playgroup, 係咪浪費金錢及時間呢? 如果唔返, 咁又少左一個與其他小朋友學習的機會, 點做好呢?

其實我係想搵一D講中文的 playgroup, 知道好似有d機構有一d playgroup 係比有發展遲緩的小朋友, 但係唔知點樣落手搵, 有冇人有資料, 可以分享下! 多謝晒!
   0    0    0    0

我仔仔由7個月開始返PG, 但教極佢都唔識玩老師教既野, 未識行都好D, 起碼乖乖地坐係度, 最多呆左, 但一識行就不得了, 足都足唔住, 一捉住佢佢就訓落地下係咁哭, 總之成堂無時停, 真係可以成堂走黎走去, 晒左我好多錢, 同埋晒埋佢D時間, 我覺得都係要搵D協康果D識教呢類小朋友先得, 或者可以去日托返下學仔

回復 1# 我係女仔 的帖子

‹ 上一主題|下一主題