用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無報左校際音樂節小提琴大家拉成點?? ...
樓主: BoBo1
go

請問有無報左校際音樂節小提琴大家拉成點?? [複製鏈接]

想請教 - 小兒將會比賽N211 - Grade 2 Suzuki, 一直搵唔到 international version 既鋼琴伴奏譜,請問國內版既version係咪一樣,伴奏拎國內版又可唔可以? 萬分感謝...好苦惱,周圍都買唔到,下星期就比賽

簽名被屏蔽

wootaitai,

妳地都要加油啊!陪練哥哥會否在比賽前返到來?

原帖由 wootaitai 於 11-3-5 00:23 發表
beetle, busybusy,

恭喜! 好利害啊! BK真是高手雲集!

我地第一次參加,好緊張ar。。
表現飄忽, 個陪練哥哥又突然去了美國話要去 audition Julliard,要靠自己tim,唉。。而家好愁, 好在月尾才比賽 ...

回覆 105# wootaitai 的文章

Wootaitai,

你個老師肯邦手指點都好拉,因為你說他不贊成比賽!努力拉!幾時比賽?仲有時間,就再練好些!!

我們比賽完就要準備APA考試了!

很久沒有上BK了, 很多好消息呀!

想請問APA考試要孝什麼呢?要準備很多嗎?

原帖由 busybusy 於 11-3-8 10:38 發表
Wootaitai,

你個老師肯邦手指點都好拉,因為你說他不贊成比賽!努力拉!幾時比賽?仲有時間,就再練好些!!

我們比賽完就要準備APA考試了!

回覆 109# wootaitai 的文章

What I know that we need to play a song in front of Michael Ma?

原帖由 wootaitai 於 11-3-5 00:23 發表
beetle, busybusy,

恭喜! 好利害啊! BK真是高手雲集!

我地第一次參加,好緊張ar。。
表現飄忽, 個陪練哥哥又突然去了美國話要去 audition Julliard,要靠自己tim,唉。。而家好愁, 好在月尾才比賽 ...

wootaitai,

第一次比賽GRADE 2, 上年無參加 OR唔夠年齡? 咁考試考幾級?
我囝囝小二, 上年都有參加 GRADE 1.
我地3月24日比賽, 佢而家都係差小小. 小提琴老師+伴奏老師一起發功, 希望佢有80分就好開心.

Hin2003

今次G2?
仔仔下星期比賽, 非常不穩定, 希望不要忘記譜!

原帖由 HIN2003 於 11-3-10 11:27 發表

wootaitai,

第一次比賽GRADE 2, 上年無參加 OR唔夠年齡? 咁考試考幾級?
我囝囝小二, 上年都有參加 GRADE 1.
我地3月24日比賽, 佢而家都係差小小. 小提琴老師+伴奏老師一起發功, 希望佢有80分就好開心.:hap ...

原帖由 chrwan 於 11-3-10 11:36 發表
Hin2003

今次G2?
仔仔下星期比賽, 非常不穩定, 希望不要忘記譜!

係呀!
都唔知考唔考試好? 你囝囝有無準備報考試, 現在報就8-10月考. 我覺得考lee段時間最好, 放暑假多d時間, 唔洗咁趕.

原帖由 wootaitai 於 11-3-10 11:50 發表
前年要報名時才剛考完G1,見校際G1歌都好深,唔想勉強去練嗎

大家努力啦

上年都真係幾 .
嘩, 變奏曲, 真係人都癲.

仔仔舊年考了, 想可能明年... 現在非常懶...  應該考不到..
可以嘗試考... 仔仔是否P2? 對我仔仔最困難是sight-reading & oral...

舊年G1隻歌, 仔仔勁鍾意, 因為快.......
今次G2 隻歌要什麼拍子? 次次不同... 怎樣跟?
我都不懂小提琴  

原帖由 HIN2003 於 11-3-10 11:49 發表

係呀!
都唔知考唔考試好? 你囝囝有無準備報考試, 現在報就8-10月考. 我覺得考lee段時間最好, 放暑假多d時間, 唔洗咁趕.

原帖由 chrwan 於 11-3-10 13:59 發表
仔仔舊年考了, 想可能明年... 現在非常懶...  應該考不到..
可以嘗試考... 仔仔是否P2? 對我仔仔最困難是sight-reading & oral...

舊年G1隻歌, 仔仔勁鍾意, 因為快.......
今次G2 隻歌要什麼拍子? 次次不同... 怎樣 ...

我囝囝而家小二, 升小三個暑假, 應該唔會考. 學左3年都無考試, MAYBE準備升小四個暑假考3級.
老師用咩拍子? 咁夾左伴奏未?
‹ 上一主題|下一主題