用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無報左校際音樂節小提琴大家拉成點?? ...
樓主: BoBo1
go

請問有無報左校際音樂節小提琴大家拉成點?? [複製鏈接]

簽名被屏蔽

今日諗住去聽string open class, 唔比入, 好失職

噢!還預算今晚去看!
昨天Gold Medal可以。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

知道誰入決賽嗎?

原帖由 bebebe12345 於 11-3-1 15:47 發表
噢!還預算今晚去看!
昨天Gold Medal可以。

昨晚結果沒去,
暫時只知2個Violin和1個Cello,候知再詳告。
我也想知12得與否,Gold Medal己入決賽。

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

6, 10, 13, 14 & 18

唔該哂!
原帖由 neighbour931 於 11-3-2 22:58 發表
6, 10, 13, 14 & 18

好奇想知道是哪一級小提琴比賽, 若連低級的都那麼嚴, 就真的要求高了.

我女兒那場四級, 水準很高, 1st 有91分, 2nd 90, 3rd 89

quote]原帖由 music-sharing 於 11-3-4 10:52 發表
大家如遇到評判 - David Visentin 就記住elbow高度同posture啦, 要求高呀, 部琴唔啱Tunning就連75分都冇呀! [/quote]

原帖由 busybusy 於 11-3-4 12:14 發表

囡囡5歲人仔,四級拿回一張"榮譽獎狀",值得高興!繼續努力。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

bebebe12345,

謝謝!  我也希望這次是她的一大鼓勵, 能繼續努力!

原帖由 bebebe12345 於 11-3-4 12:51 發表

囡囡5歲人仔,四級拿回一張"榮譽獎狀",值得高興!繼續努力。

好勁! congradulations!   評判要求好高, 有什麼要注意, 可否提點一下, TKS!

原帖由 busybusy 於 11-3-4 12:14 發表
好奇想知道是哪一級小提琴比賽, 若連低級的都那麼嚴, 就真的要求高了.

我女兒那場四級, 水準很高, 1st 有91分, 2nd 90, 3rd 89

quote]原帖由 music-sharing 於 11-3-4 10:52 發表 http://forum.edu-kingdom.com/ ...

我不懂音樂,很難說得準,而且每個評判的著重點不一樣,我只是乖乖地按照老師的要求去做。但臨塲發揮很重要,有的拉得很好,但一緊張就「kick」哂。我那場評判要求要有感情、音準!也都是拉小提琴一向遇到的難題。

原帖由 chrwan 於 11-3-4 13:39 發表
好勁! congradulations!   評判要求好高, 有什麼要注意, 可否提點一下, TKS!

你女女年紀小小, 做到老師要求, 又臨塲發揮到, 實在了不起!

原帖由 busybusy 於 11-3-4 14:12 發表
我不懂音樂,很難說得準,而且每個評判的著重點不一樣,我只是乖乖地按照老師的要求去做。但臨塲發揮很重要,有的拉得很好,但一緊張就「kick」哂。我那場評判要求要有感情、音準!也都是拉小提琴一向遇到的難題。

...

昨天,阿仔就是遇到這位評判.

你是那一場啊?

原帖由 music-sharing 於 11-3-4 10:52 發表
大家如遇到評判 - David Visentin 就記住elbow高度同posture啦, 要求高呀, 部琴唔啱Tunning就連75分都冇呀!

busybusy,

恭喜妳啊,妳囡囡真係好叻好叻!要好好慶祝!

哈哈!beetle,
恭喜大囡囡,高分第一,再候佳音。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

beetle,

多謝! 你大女concerto有好成績了??恭喜!恭喜!希望下一項再接再厲!!!

原帖由 bebebe12345 於 11-3-4 19:18 發表
哈哈!beetle,
恭喜大囡囡,高分第一,再候佳音。

busybusy,
不是啊,concerto是月尾,只是參予攞經驗。另 please check PM
原帖由 busybusy 於 11-3-4 19:50 發表
beetle,

多謝! 你大女concerto有好成績了??恭喜!恭喜!希望下一項再接再厲!!!

‹ 上一主題|下一主題