用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無報左校際音樂節小提琴大家拉成點?? ...
樓主: BoBo1
go

請問有無報左校際音樂節小提琴大家拉成點?? [複製鏈接]

HIN2003,

麻煩你可否send伴奏譜給我, 謝謝!

原帖由 HIN2003 於 11-1-22 09:59 發表
yuki,

已 sent out伴奏譜, 因唔係好識用屋企個scanner 所以效果麻麻, 有須要再pm我, scan 過給你.

回復 1# scotia.nova 的帖子

阿囝成個月無上課,我買了本"星球大戰"的樂譜連CD,讓他自己去拉。我特登唔幫佢。今日同佢做返sight reading exercise, 竟然又進步了。

想請問聲lilymarie你在那兒買到"星球大戰"的樂譜連CD,因為我找了很久。謝謝幫忙!

http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=star+wars+a+musical+journey

本書名叫做"star wars: a musical journey"
你可以直接係網上買, 亦可以問下通利訂唔訂到.

各位媽咪, 我想請教下, 校際音樂節比賽時, 小提琴上面可吾可以有手指位既 label 架?  因為阿女係樂團學時, 阿 sir 貼左d手指位 label 係上面, 但係同阿女夾琴個位姐姐話比賽時係吾可以有既?

原帖由 lillymarie 於 11-2-16 11:33 發表
http://www.bookdepository.co.uk/search?searchTerm=star+wars+a+musical+journey

本書名叫做"star wars: a musical journey"
你可以直接係網上買, 亦可以問下通利訂唔訂到.

唔該晒!

簽名被屏蔽

指板上有mark絕無問題,有D小琴手連弓上面都有mark。

回復 1# 小伊 的帖子

ming 2 & 小伊, TKS!

係要將G minor 那段音樂再重頭拉一次。(P.S.今年我有兩個學生參加Grade 2 )

想問點解您女兒的老師不贊成比賽?

原帖由 wootaitai 於 11-2-15 22:34 發表
想double confirm 吓二級首歌是否不用repeat?

(因老師不support比賽, 只是指點吓, 不會理Dadmin野)

多謝幫忙!

合理和應該訂立的目標。
現在先參加學校音樂節比賽亦無妨,讓孩子開心下!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

Grade 4 violin exam

Any bk moms have Grade 4 Violin 伴奏琴譜 for sale? Please pm.

原帖由 ming2 於 11-2-16 20:00 發表

btw,我check過今年0既regulation唔覺有提話唔俾有呢d marking lor

今年開始比賽者不準睇譜,請問鋼琴伴奏的人可否睇鋼琴譜?

回覆 74# wootaitai 的文章

咁唔知個老師自己有無參加國際賽經驗呢?

原帖由 小伊 於 11-2-27 20:52 發表
咁唔知個老 師自己有無參加國際賽經驗呢?

這是一位資深的老 師。

說實在,香港有幾多自己有參加國際賽經驗老 師呢?
明白你要說的道理!

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345
‹ 上一主題|下一主題