用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 忽發奇想, 如果根德園開十間分校!
go

忽發奇想, 如果根德園開十間分校!

咁咪可以滿足好多家長的需求, 而佢又可以搵好多錢。

一個俾幼稚園面試搞到好煩惱的人

而佢又可以搵好多錢 --> Just wonder whether KV earn "a lot"? The school fee is just $2xxx / month for 10 or 11 months (forget the exact # of mths)
原帖由 airwaves88 於 11-1-13 11:27 發表

醒目開學勳章 貢獻勳章

hmm...
我諗未必
你知啦~ 如果來者不拒嘅, 就唔"馨香"架喇
到時去考小學無jetso, 變咗唔係"名校" 會唔會仲令人失望?

KV收太多學生, 呢個係我唔俾個仔去讀嘅其中一個原因
恐龍家

到時老師質素和教學法比較難一致.  管理也困難.  kv都不是要賺大錢的學校, 為了維持傳統, 不會開很多分校的.

原帖由 airwaves88 於 11-1-13 11:27 發表

~easybring~

其實所有家長都只會湧去"九龍塘"分校,啟思如是,迦南如是,除非十間分校都係係九龍塘,咁就沒有問題啦!

原帖由 小曳人 於 11-1-13 11:51 發表
hmm...
我諗未必
你知啦~ 如果來者不拒嘅, 就唔"馨香"架喇
到時去考小學無jetso, 變咗唔係"名校" 會唔會仲令人失望?

KV收太多學生, 呢個係我唔俾個仔去讀嘅其中一個原因 ...

講得很有道理。如個間學校個個都收,D家長唔鍾意架。