用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到reject信係咪連求位信都ng使寫ar la
go

收到reject信係咪連求位信都ng使寫ar la [複製鏈接]

連waiting list都冇係咪連求位信都ng使寫ar la? 有冇人有經驗?
   0    0    0    0

聽落機會係有d渺茫, 不過我睇過有個bk mama話佢由reject變到去有pm offer. 就因為有寫求位信.

我囝囝其實interview時係ok 架....但最后都係waitlist.....-.-"
請問有冇求位信sample?

pls refer to the front pg "各類信件參考範本", hope this help.  
Wish you good luck!

回覆 1# STMFHH 的文章

寫求位信係有效架!!!之前我收到藍田迦南既reject letter,我就寫左封信,希望佢地可以把亞仔做後備生,結果我今日收到佢地既電話,收左亞仔讀pm呀!希望各位媽咪唔好灰心,試下寫信啦!

都有用的。我囡囡係12月細b,去年apply插班PN收reject信,但我冇寫信,反而參加左該學校playgroup,返左4堂後,主任主動打來問有冇興趣插班,因為話我囡囡好定,冇理由會reject左,於是我們又有offer了。
‹ 上一主題|下一主題