用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 RDI社交班
go

RDI社交班 [複製鏈接]

今日上0左第一堂密集社交班, 感覺同ABA訓練0既好唔同...似乎難度高dd(因為好靠小朋友自覺去留意及與人在線, 盡量唔可以提, 家長要忍住口及比耐性) , 不過都應該要學, 因為現實生活, 根本就唔會有人成日提住小朋友, 好靠小朋友自覺性...

雖然仔仔打完排毒針太活躍, 唔多合作, 不過我唔會灰心...我會繼續嘗試!! 加油!

所以在此都鼓勵家長們去上RDI社交班 (聖誕假后有恆常班, 一星期一堂- 平日, 因星期六滿額了), 還有RDI家長學堂, 學到0既方法運用出來, 你將會得益不淺!

其實都好感謝激遊戲輔導室的導師, 因為咁貴去美國考個牌, 番來香港就用廉價0既價錢去教家長們, 我0地真係應該感恩...所以家長們應襯早去學, 應用在小朋友身上(千祈唔好介意要拍片做功課, 因為導師們都是想幫我0地...即使小朋友做唔到預期效果, 都冇問題) 因為我小朋友都只是low functioning, 不過用0左RDI 某些方法, 似乎都留意人和物多0左...

祝各位聖誕快樂!!

1    0    0    0

原帖由 kelvin_hmlau 於 11-4-6 15:37 發表
check PM and email pls...

Pls also pm me.  Thanks.

check PM and email pls...

pls email info to me, [email protected]

可否pm埋俾我,小組資料及儍笑解決方法,因小兒都會儍笑!謝謝!

我都想要這資料,可以e-mail俾我,因小兒都會儍笑!Tks a lot!
[email protected]

Pls check PM and email...

Please PM me the RDI info. thanks.

could you PM the RDI information to me,[email protected],thank you so much!

原帖由 conconma 於 10-12-24 18:39 發表
今日上0左第一堂密集社交班, 感覺同ABA訓練0既好唔同...似乎難度高dd(因為好靠小朋友自覺去留意及與人在線, 盡量唔可以提, 家長要忍住口及比耐性) , 不過都應該要學, 因為現實生活, 根本就唔會有人成日提住小朋友,  ...

可否PM有關RDI資料(包括社交小組), 謝謝[email=![email protected]]![email protected][/email]

可否PM有關RDI資料(包括社交小組), 謝謝!

原帖由 kelvin_hmlau 於 10-12-24 22:47 發表
RDI 基本上係我暫時認識對A仔唯一有效的方法 (以感統輔助). 其他方法似在燒銀紙和浪費時間.

要阿媽忍口真係好難, 祝各位密集班家長同小孩好運.

Conconma, can you PM me as well?

Thank you

原帖由 conconma 於 10-12-24 18:39 發表
今日上0左第一堂密集社交班, 感覺同ABA訓練0既好唔同...似乎難度高dd(因為好靠小朋友自覺去留意及與人在線, 盡量唔可以提, 家長要忍住口及比耐性) , 不過都應該要學, 因為現實生活, 根本就唔會有人成日提住小朋友,  ...

Conconma,

could you PM the RDI course info to me?

Thanks

HI, grateful if you could PM me the details. Thanks.

原帖由 kelvin_hmlau 於 10-12-29 14:18 發表
各位請 check PM

原帖由 kelvin_hmlau 於 10-12-28 09:37 發表
已PM RDI 社交班,連同處理傻笑方法.
Good luck.

Can you PM the RDI inforamtion for me, too.

Thanks.

可以電郵有關資料給我嗎?
autunm bb <[email protected]>

Pls PM to me. Thanks

pls pm me the information,thanks!
‹ 上一主題|下一主題