用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會德田李兆強小學 德田兆強P2學生家長請進
樓主: SSL
go

德田兆強P2學生家長請進 [複製鏈接]

校車大加價

哇,新學年將軍澳校車車費大加價,寶林由$480加到$560,加得太勢利嘞!

ssl :

係呀..我收到時都眼突突...仲要每次都要交兩個月...

醒目開學勳章

回復 1# JoeyJoey 的帖子

加價都甘勁~仲要一次交2個月!@@唔係掛

係啦加80元、最離譜今日校車話如18至20搭校車上資優班要比多半個月車費、返多三曰比半個月、假期我哋都冇同佢計。我請假算啦

原來你地都係將軍澳搭校車...

我就覺得加$80應該走唔甩, 但一次交兩個月好離譜, 各打工仔都係一個月出一次糧啫, 點解要預先俾多一個月車費?

同學校投訴唔知有冇用呢?

講咗啦你再試

你地好,我係德兆p.5學生...官塘校車都+得勁,一個月405蚊囉

明天派成績表呀!

都知今次唔係幾好,希望唔好太差就夠啦!

唔好咁擔心...派晒卷都已經心裡有數...

上兩星期已經知道考第幾了...(老師透露左)

原帖由 JoeyJoey 於 11-7-11 11:47 發表
唔好咁擔心...派晒卷都已經心裡有數...

上兩星期已經知道考第幾了...(老師透露左)

係囉,我哋老師上星期五都叫咗佢哋續個出去睇名次,但阿囡話睇唔到,話淨係睇到34呢個NUMBER,成個人好驚,因呢次考得唔係咁好,客死人,原來係學號,老師話放學咩都無同阿囡講,連叫三年班要加油呢D字句都無呀!真係咁差咩,好在同上次一樣,唯有出年再黎過,加D油啦!^O^咁你哋呢?

你們可不可以分享這幾天小朋友上資優班的功課和教第幾課、因我下星期請假

我都想知呀!因為我個仔冇參加資優班,但係佢就聽啲唔聽啲,好似話暑假要做返中文TSA各分科的一、二卷,所以我想知資優班係唔係要做果啲功課。

原帖由 LIUALICE 於 13-7-2011 20:39 發表
你們可不可以分享這幾天小朋友上資優班的功課和教第幾課、因我下星期請假

冇功課要交....
我囡話係帶番d暑期功課返去,尤其係tsa d 卷,老師教佢哋...
數學就要帶3上a果本番去...

阿囡話一樣,做TSA 卷一囉,數學第一日做高思三上P4,5,英文做GE,中文無帶,唔知做咩,第二日中文做卷一,聆聽,英文做READ UP,數學又做高思,今日發燒無返,不過KOE話要做數書本,長河TSA評估一,英文做MOCK卷 聆聽。。。。。好似自己做都OK,唔通知佢哋唔會做,或是旦做,所以寧願叫佢哋返去做(我自己諗)。。。。。

果d 英文tsa mock 卷...我個囡同我講...好深,唔識...

我覺得暑假做咁多TSA 卷都好"目標為本"啦!如果好似我地以前咁,一本暑期作業中英數有齊,淨係管住佢個完成進度就得嘞,你話幾好呢!依家連暑假都要牢氣佢啲功課,哎!

我係小一家長,升小二想問下我個仔平均分88考全班第7,上小二會唔會追唔上??比意見我!!

醒目開學勳章

回復 4# JoeyJoey 的帖子

英文mock paper我初初以為好淺,點知見阿囝好多都唔曉or理解錯,先發覺對佢地黎講~真係唔簡單~~

醒目開學勳章

回復 2# JasperMelody 的帖子

hi~
想知道平均分係點計嫁?只係計下學期考試成績定係上下學期測驗+考試呢?因為其實細分左好多部分嫁(下學期:test 40%+exam 60%,份份卷比重唔同)~
追唔追得上,好在乎父母你既要求係點嫁wo~考第7我覺得唔錯啦 ~

‹ 上一主題|下一主題