用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會德田李兆強小學 德田兆強P2學生家長請進
go

德田兆強P2學生家長請進

KOE: 開左新主題嘞,我改左少少個題目,因為我驚冇問題的學生家長唔敢入嚟,HE HE!
我囝囝讀2F,你地呢?

醒目開學勳章

回復 1# SSL 的帖子

哈哈~~唔該你wo~
我個件讀2d~你搭校車定自己接??

醒目開學勳章

<我個仔就話GE好易,重話做完有25分鐘淨,都唔知係唔係!冇句真!佢話中文聆聽唔識寫個"闊"字。>

哈哈~~講起呢度就好笑lo~前日放學個陣,阿仔d同學個個係度講唔識寫個<闊>字,我個仔就搭嘴話:[好易姐,門加活之ma]
    甘一路行返屋企,我就問阿仔:[除左闊字個題,你仲有邊幾題曉?]
     阿仔:[邊度有問過闊ar!]
     我  :[聆聽ar,你又話你識個闊字,又大又闊ar]
     阿仔:[哦!我都聽唔到個隻鴨講咩.我作左又大又圓呀!]
     我...................無言

SSL:仲有大把數學野都未講,除了時鐘,直角,圖形等 。。。。。仲有用8粒泥膠,12枝膠棒可組成甚麼立體圖形呢,呢方面我個件又係百痴,但係X數佢OK架,衰睇前唔睇後,連X數同被X先後次序成日攪亂,好擔心好擔心囉,仲有今朝睇吓仲有好多濕濕碎碎野,扣埋扣埋應該會唔合格囉,我個件。。。。。

醒目開學勳章

回復 1# wingyeunglilo 的帖子

4角柱體
4x2=8粒
4x3=12枝
食左野未ar??

報到小女2E今天佢好像考完試在看vcd

你們要不要返工我就要

醒目開學勳章

回復 1# LIUALICE 的帖子

HI~
我帶2件,做左雙失好多年lo~

醒目開學勳章

原帖由 LIUALICE 於 10-12-11 18:22 發表
報到小女2E今天佢好像考完試在看vcd

簡直當放緊假甘啦!!!得我催催催~~

我個仔搭校車既,因為我住將軍澳。我03年開始都冇返工LU,細仔07年出世,依家日日對住佢兩個真係人都癲。

我個仔都算聰明既,不過响學校啲頑皮嘢真係層出不窮,一時又上堂眼瞓,眼瞓到老師叫佢讀書都唔肯讀,重喊添。早排LUNCH時又响馬桶上面跳,舊年又上堂偷食3次。我覺得啲老師好好人,應該對啲學生好好,循循善誘,似乎都唔會標籤佢係一個壞學生,或動輒就打來投訴,但係當我一聽老師話比我知囝囝做過啲咩既時候呢....我就覺得好激氣囉。

醒目開學勳章

wingyeunglilo, 我知你喺边個啦
其實我個女嘅數學咪又係差,但喺有少少分享就喺以答案嘅單位來看,你就容易找出被x數,希望幫到你啦!

我都係住將將軍澳搭校車,我老公都叫我唔好做。但我怕我会chesin细嗰個就嚟2歲,我教大時細嗰個就搅搅震。而家好煩99話唔凑。

多謝你哋講D考試題目,我問返個女,佢問我點知,我話D家長講

回復 3# zoe99mak99 的帖子

你個大囡舊年同今年都同我個囡一班架,不過睇佢個名都知佢係邊個啦!(如果係同一班)AND THANKS先,不過我唔明以答案嘅單位來看,你就容易找出被x數?如有時間可否今天覆,明天就是啦!THANKS!

緊急:   
早晨,我响街執到其他學校數學試卷,剛剛將佢地ZIP左,你地要唔要呀? 比EMAIL我啦,我就出街嘞!!!

回復 3# LIUALICE 的帖子

你好!如果經濟能力許何既話,而你又有基本知識可以教到佢哋,自己攪番好D,起初係會人都癲,但係細佬仔會鐘意媽咪响身邊,尤其對細個個。。。。。。越早教番會聽話好多,咁教定佢第二時咪唔駛驚攪大個個。。。(我覺得)。。。。。努力,要行出第一步係好難既。。。。。。

回復 2# SSL 的帖子

去教會?THANKS!
email address:[email protected]

回復 17# wingyeunglilo 的帖子

NO,想去食早餐姐,不過YAHOO 好似SEND 唔到25MB FILE,我要再ZIP過,稍等!

回復 17# wingyeunglilo 的帖子

http://forum.edu-kingdom.com/vie ... ;page=2#pid33447175

已SEND兩個MAIL比你嘞。

醒目開學勳章

原帖由 zoe99mak99 於 10-12-12 00:46 發表
wingyeunglilo, 我知你喺边個啦
其實我個女嘅數學咪又係差,但喺有少少分享就喺以答案嘅單位來看,你就容易找出被x數,希望幫到你啦!

個個都好早ar~~岩岩起身~各位早晨~