用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 09年11月尾嘅細B應否做插班生?
go

09年11月尾嘅細B應否做插班生? [複製鏈接]

09年11月尾嘅細B應否在2011年12月入讀Nursery做插班生,跟住2012年就讀K1(2歲10個月)還是repeat Nursery好?請指教
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我會選擇repeat Nursery, 或2011年8月才讓小朋友讀Nursery!

回覆 1# Lamui 的文章

我個仔係091125,我比佢讀2012年1月插班生,讀PN

Struggling to decide too....most likely will choose pre-nursery either to commence in Feb 2012 or Aug 2012...depending on availability.

先插班Pre-nursury, 再報K1, 考到好學校就上K1, 考得唔好就可 出年再報repeat K1.

PN無mud嘢學,情願repeat K1.

Suggestion:
第一年 relax and no need to do anything
第二年做超大b and take it serious

原帖由 cincin_ko 於 11-2-19 00:13 發表

Hi , 我都係咁唸~~
E+ 囡囡有一間有 int'l class - pn但不是名幼稚園收佢做插班, 打算考2年出面爭崩頭的K1, 第一年預陪跑拿經驗, 第二年做超大b再考...唔知咁做啱唔啱.. ...
‹ 上一主題|下一主題