用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 特殊兒童托管,邊度有??/
go

特殊兒童托管,邊度有??/ [複製鏈接]

0    0    0    0

醒目開學勳章

問下協康既家長資源中心,海富中心有暫托,不過唔知會唔會收6Y以上.

Pls email some basic info about your child and hours for caring to [email protected]

回覆 3# ZOEYCHAN128 的文章

我本身係一個單親媽媽我小朋友差不多6歲有特殊需要六、日及公衆假期我都帶佢去社區保母到$18/小時如果家有困難計入息後可減免不過未必每一區也有可致電社署23432255

回覆 4# ZOEYCHAN128 的文章

之前我在灣仔浸信愛群社會服務處做過社區保母, 他們有收過一個自閉症的小朋友. 因為那小朋友當初in時無情緒問題(只係叫又唔應), 你小朋友情緒如果唔係太大問題, 你試下去問下.因為唔係每個保母都識handle

6歲以上可找殘疾人士地區支援中心
地址及電話可在此下載
http://www.swd.gov.hk/doc/rehab/List%20of%2016DSCs_C_Aug2010.pdf
‹ 上一主題|下一主題