用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 小一派位結果
go

小一派位結果 [複製鏈接]

好開心呀,第一輪就收左維維啦,
依家成個人成顆心都定晒呀, 感謝主!
今年既競爭都幾勁既.
你地點呀? 一齊分享下啦.
   0    0    0    0
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

請問幾多分入呀!今年二十分入唔入得哂呢?

我仔仔都收咗, 係20分的.

原帖由 維豬豬 於 10-11-22 13:30 發表
好開心呀,第一輪就收左維維啦,
依家成個人成顆心都定晒呀, 感謝主!
今年既競爭都幾勁既.
你地點呀? 一齊分享下啦.

恭喜!

請問點解上學校綱你派位結果既?
原帖由 wensi 於 10-11-22 16:56 發表

恭喜!

原帖由 345BB 於 10-11-22 14:36 發表

維維係二十分收既, 我諗無二十分第一輪都唔使諗有得收掛,
今日去到睇甲項係必收既小朋友,
乙項都係得嗰三十人左右, 開頭都搵唔到維維既名既,
係好後面至見到呀, 好開心呀, 真係好似中咗獎咁開心呀, 好多人都話二十分到咗第二輪都未必收得晒, 因為今年開始好多人爭呀.
不過再過多兩年會多人到仲恐怖.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
http://www.babyhome.com.tw/bb/349338

原帖由 wkceci 於 10-11-22 15:15 發表
我仔仔都收咗, 係20分的.

恭喜你呀, 你仔仔係幾多月出世既?
維維係十月尾既細仔, 好驚佢會跟唔到.
之前有諗過要佢出年至報小學做大仔既, 不過見到出年仲多人爭, 又驚到時唔收所以都係選擇返今年做細仔囉.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 wensi 於 10-11-22 16:56 發表

恭喜!

多謝晒你呀wensi,
喂....另外嗰邊搞緊聖誕節行山喎, 你有無興趣同時間呀? 一齊出來玩下啦.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

各位好, 我仔仔都係20分入到, 多多指教!

原帖由 金不換 於 10-11-22 20:57 發表
請問點解上學校綱你派位結果既?

CSK 要身親身去睇結果.

囡囡20分入到
請問這所學校的老師是否很嚴肅 ?

原帖由 Fannylok 於 10-11-22 21:32 發表
各位好, 我仔仔都係20分入到, 多多指教!

Hi﹕
唔好講指教啦, 我哋要多d係呢度保持住聯絡就真啦.
歡迎進入維豬豬愛的小屋

原帖由 KK555 於 10-11-23 00:41 發表
囡囡20分入到

你既小朋友係女女呀? 呢間小學真係好少女仔既,
我都想知老師會唔會好嚴既?
今日返到屋企同維維講陳瑞祺收咗佢,佢都第一時間問我老師會唔會好惡既? 會唔會好似聖三一堂幼稚園何老師對佢咁好既?
歡迎進入維豬豬愛的小屋

我仔仔4月出生的,我星期四下午去註冊, 你們呢?

原帖由 維豬豬 於 10-11-22 21:27 發表

恭喜你呀, 你仔仔係幾多月出世既?
維維係十月尾既細仔, 好驚佢會跟唔到.
之前有諗過要佢出年至報小學做大仔既, 不過見到出年仲多人爭, 又驚到時唔收所以都係選擇返今年做細仔囉. ...

原帖由 KK555 於 10-11-23 00:41 發表
囡囡20分入到

不如咁睇我喜歡賞罰分明ge 老師, 嚴肅唔係問題出發點係為小朋友好ge我無問題.

我仔仔遇到ge 都係好老師, 平常心啦!

原帖由 維豬豬 於 10-11-23 05:24 發表

Hi﹕
唔好講指教啦, 我哋要多d係呢度保持住聯絡就真啦.

我小朋友叫樂樂, 大家係度多d交流!

派位之前一晚真係好緊張, 因為我係跨區, 第一階段唔得就會煩好多! 而家開始要部署點樣讓樂樂適應小學的要求, 因為佢而家間幼稚園好free, 少功課, 無默書; 好驚追得好辛苦!

我知這間小學好少女仔,現在的心情都15 / 16.
但大抽獎會好激烈, 想玩, 但好驚到時自己玩唔起.
多謝wensi的分享

原帖由 維豬豬 於 10-11-23 05:30 發表

你既小朋友係女女呀? 呢間小學真係好少女仔既,
我都想知老師會唔會好嚴既?
今日返到屋企同維維講陳瑞祺收咗佢,佢都第一時間問我老師會唔會好惡既? 會唔會好似聖三一堂幼稚園何老師對佢咁好既? ...

原帖由 KK555 於 10-11-23 22:17 發表
我知這間小學好少女仔,現在的心情都15 / 16.
但大抽獎會好激烈, 想玩, 但好驚到時自己玩唔起.
多謝wensi的分享

唔怕有10個女仔ge.  我仔俾老師罰留堂都試過, 因為有次老師見佢沖出馬路, 之後打俾我問我留堂得唔得.  佢認為咁好危險.  我咪話好我無問題我會配合你.  係錫你先留堂, 老師都要OT , 你估好好玩.  我心不知幾開心.

原帖由 wkceci 於 10-11-23 09:56 發表
我仔仔4月出生的,我星期四下午去註冊, 你們呢?

我原本打算聽日一早去註冊既,但仔仔又想跟埋我去睇下間新學校喎, 咁咪同佢講好咗等埋佢放學後下午至去囉, 等佢對間新學校認識多點, 咁都唔會太過驚囉, 佢好怕轉變新環境既.
係喎, 唔知可唔可以帶埋小朋友去註冊呢? 同埋註冊既時間會唔會耐呢? 驚仔仔會無耐性.
歡迎進入維豬豬愛的小屋
‹ 上一主題|下一主題