用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問下過往有考過培正既靚媽通常面試會有咩問架?? ...
go

想問下過往有考過培正既靚媽通常面試會有咩問架?? [複製鏈接]

0    0    0    0

原帖由 CO.CO. 於 10-11-24 13:57 發表
無人答既....知既ma ma可吾可以分享下 thx

家長唔洗面試無問題會問你
只係問你個小朋友
小朋友自去入去in 問咩無人知

原帖由 NICOLE123 於 10-11-24 14:05 發表

家長唔洗面試無問題會問你
只係問你個小朋友
小朋友自去入去in 問咩無人知

咁係1個定2個家長可以入去個間waiting room陪小朋友玩玩具嫁??

上年係由排隊開始上去waiting room都係一位家長既...
基本上, 我同囡囡上到去都未坐下,個老師叫名要d小朋友排隊去另一個room進行面試,無機會玩玩具...

我今個星期六IN啦我都好緊張.......唔知會問D咩???有無媽咪知會問小朋友D咩架~~

原帖由 sllau 於 10-11-24 15:35 發表
上年係由排隊開始上去waiting room都係一位家長既...
基本上, 我同囡囡上到去都未坐下,個老師叫名要d小朋友排隊去另一個room進行面試,無機會玩玩具...

我上年本來都係咁
不過因為我仔氣管炎, 行完樓梯條氣未順番.
我同老師講佢既情況 老師都比佢最後先入.
其實d老師好好人

無得玩玩具都好,我囝呢D一玩開就好難控制, 寧願快D見完快D走, 唔好比佢分心

IN 培正我估係只可交比神, 佢肯跟老師去另一個課室已經係恩典. 因為2歲幾人仔, 唔喊, 唔扭已經真係好叻.

我完全冇打算操個女見培正, 只係開始同佢講老師帶佢去課室買玩具, 媽咪響出面等, 買朱古力比佢食.....希望OK.

原帖由 dandanmami 於 10-11-24 16:07 發表
培正係一個家長陪架咋!得小朋友入去in, 根本唔會知道老師問佢地咩野, 試下問下小朋友答唔答得番你啦!
今次家長即係唔使準備。

咁......家長著牛仔褲波鞋得唔得呢??

我都咁話我都好驚佢唔肯行入去,不過無計啦唔諗得咁多LU

請問小朋友係individual定group in?
in既時候,係一路玩玩具/做task一路問,定係只係問答?

原帖由 NICOLE123 於 10-11-24 16:05 發表

我上年本來都係咁
其實d老師好好人

原帖由 NICOLE123 於 10-11-24 16:05 發表

我上年本來都係咁
其實d老師好好人

好彩d老師肯配合姐...

原帖由 dlmcdlcl 於 10-11-24 16:21 發表
IN 培正我估係只可交比神, 佢肯跟老師去另一個課室已經係恩典. 因為2歲幾人仔, 唔喊, 唔扭已經真係好叻.

我完全冇打算操個女見培正, 只係開始同佢講老師帶佢去課室買玩具, 媽咪響出面等, 買朱古力比佢食.....希望OK ...

不過係出面等都好緊張,一聽到有小朋友喊聲,就驚一驚,死啦,會唔會係自己既寳貝女呢...真係都一額汗嫁...
上年我囡囡都講得出係入便做D咩,佢話老師問佢叫咩名幾歲,看書油畫禁lor...再排下隊(我相信係攞小禮物)...

原帖由 yoyobb2008 於 10-11-24 16:10 發表
無得玩玩具都好,我囝呢D一玩開就好難控制, 寧願快D見完快D走, 唔好比佢分心

禁又唔係完全無得玩既,你可以早小小去到,佢地會開放一個小小slide比小朋友玩熱身...唔知總係唔係個舊slide,如果係的話,玩時要小心睇住喎,因為個slide個設計有小小洞(我都唔知點形容),上年有個小朋友排在我個囡囡前面,就係唔小心隻腳仔插入個洞再向前扑,個小朋友即場大喊,嚇得佢爸爸....而我當然即刻抱我個囡囡啦...

以上只係温馨提示.

我想問下會唔會要等好耐先in...大家都知小朋友冇耐性企係度等?

原帖由 Vinannbaby 於 10-11-25 11:09 發表
我想問下會唔會要等好耐先in...大家都知小朋友冇耐性企係度等?

係操場都有位比你坐係度等
不過好多小朋友都走左去玩滑梯

原帖由 sllau 於 10-11-25 10:49 發表

不過係出面等都好緊張,一聽到有小朋友喊聲,就驚一驚,死啦,會唔會係自己既寳貝女呢...真係都一額汗嫁...
上年我囡囡都講得出係入便做D咩,佢話老師問佢叫咩名幾歲,看書油畫禁lor...再排下隊(我相信係攞小禮物)... ...

上年老師拖我仔出來 我唔係問老師佢有無喊..係問"老師佢有無咳呀 "
‹ 上一主題|下一主題