用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到德信offer
樓主: fanny0717
go

有冇人收到德信offer [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 LamCoco 於 10-11-27 15:45 發表
幾時要交留位費呀??? 你就好啦~~ 我B對老師都有禮貌...又識執玩具..又肯俾玩具其他小朋友玩...又不停講byebye...係途中攞人地玩具, 但之後都俾返人~ 唔知點解都係waiting~

...

12月1~4號交呀...
但佢而家交左又一村全日,而家讀緊對衡道方方,
另外有啟思下午(無交留位費),基督教中心收左(諗緊交唔交錢),
九龍靈糧同迦南waiting
等緊st cat同KV結果
仲有兩間救世軍收左信未in~
煩死~

好利害呀~
我B無讀N班...會唔會面試又差D呢

原帖由 sumi5354 於 10-11-27 16:06 發表

另外有啟思下午(無交留位費),基督教中心收左(諗緊交唔交錢),
仲有兩間救世軍收左信 ...

醒目開學勳章

原帖由 LamCoco 於 10-11-27 16:19 發表
好利害呀~
我B無讀N班...會唔會面試又差D呢

應該唔關n班事,因為我個仔係0809,所以十月先得返學,但有D十月中就in喇,所以應該幫助唔大~
不過我自己就由9月開始同佢特訓, 日日都問佢面試問題,叫咩名,邊個同佢黎,眼耳口鼻,因為知KV要唱歌,所以由佢一個字都唔識唱,同佢背到成首自己唱(雖然D字都未講得正),個段時間真係人都癲, 日日重複又重複,好似錄音機咁... ,不過原來小朋友學野真係可以好快...
十一月終於都結束喇... 終於都可以過返D正常日子喇...WaKaKaka~

我都係...我B全部都識答..仲要唱埋歌tim~ 但都係waiting!

原帖由 sumi5354 於 10-11-27 16:32 發表

應該唔關n班事,因為我個仔係0809,所以十月先得返學,但有D十月中就in喇,所以應該幫助唔大~
不過我自己就由9月開始同佢特訓, 日日都問佢面試問題,叫咩名,邊個同佢黎,眼耳口鼻,因為知KV要唱歌,所以由佢 ...

醒目開學勳章

原帖由 LamCoco 於 10-11-27 17:53 發表
我都係...我B全部都識答..仲要唱埋歌tim~ 但都係waiting!

你收左KV 信喇??

我無考KV呀~ 只係in其他學校, 見校長&老師時...我仔自己唱之嘛~

原帖由 sumi5354 於 10-11-27 18:13 發表

你收左KV 信喇??

我仔都有offer(下午),0812超細仔,

醒目開學勳章

原帖由 LamCoco 於 10-11-27 18:38 發表
我無考KV呀~ 只係in其他學校, 見校長&老師時...我仔自己唱之嘛~

Sorry~誤會左添~

1/12-4/12 ,唔好咁灰住先,有得waiting=仲有機會啦,同埋你揀上午班競爭真係幾大架 你要知道唔關仔仔事架,佢好叻叻豬架喇, 有好多外在因素我地控制唔到,唔好自責呀知冇
原帖由 LamCoco 於 10-11-27 15:16 發表
你就好啦~~~ 莫非我仔真係咁差! mouth:" /> 幾時去交留位費呀???  

咁面試時表現佢確實叻(係我心目中), 可能真係我累佢!  
原帖由 fanny0717 於 10-11-28 02:15 發表
1/12-4/12 ,唔好咁灰住先,有得waiting=仲有機會啦,同埋你揀上午班競爭真係幾大架 你要知道唔關仔仔事架,佢好叻叻豬架喇, 有好多外在因素我地控制唔到,唔好自責呀知冇  ...

點解話自己累左仔仔呀 唔可以鑽牛角尖架,老師問你咩問題你認為自己表現差而影響仔仔呢? 諗深一層其實家長表現係其次,因為讀書嗰個唔係我地,我地嘅分數只能幫到少許, 學校當然想搵D認同佢地辦學理念嘅家長,家校合作去培育小朋友, 當日佢第一個in我問左我幾個問題:1.仔仔有冇上預備班?2.點解唔選擇喺嗰間學校直上K1?3.點解揀我地學校?4.我地學校相對程度較淺你有咩睇法?以上問題事前都有準備充足,所以我先有信心我嗰part應該冇問題,但都係嗰句,有好多外在因素我地冇辦法預計得到, 小朋友當日嘅情緒表現啦,會唔會受其他面試嘅對手影響啦,身體健康狀況啦,同埋考官嘅觀感等....
原帖由 LamCoco 於 10-11-28 02:32 發表
咁面試時表現佢確實叻(係我心目中), 可能真係我累佢!  

原帖由 sumi5354 於 10-11-27 16:06 發表

仲有兩間救世軍收左信 ...

你好呀! 我都有你同樣煩腦!! 德信收左我對囡上午班, 但下個月頭先分別其他in左既有消息同11號先去見最心儀既學校, 但巳要交註冊費...煩死! 交唔交好呢?

果日我有D頭痛~老師問1. 仔仔邊個揍? A:自己 2. 假期同仔仔去邊? A:去郊外/公園/澳門探嫲嫲(忘記講去名勝及圖書館)3.如果小朋友爭玩具, 你點? A:阿B自己處理..因為佢通常都已經俾返人! <--最失敗係呢樹囉! 太老實~ 應該答教佢一齊玩! 但因平時我仔真係好快已經俾咗個玩具人, 跟本都唔駛我處理~ 係有時唔肯...我先會叫佢唔好...一齊玩啦咁囉!  不過算啦...都返唔到轉頭...一切隨緣!

原帖由 fanny0717 於 10-11-28 14:47 發表
點解話自己累左仔仔呀 唔可以鑽牛角尖架,老師問你咩問題你認為自己表現差而影響仔仔呢? 諗深一層其實家長表現係其次,因為讀書嗰個唔係我地,我地嘅分數只能幫到少許, 學校當然想搵D認同佢地 ...

醒目開學勳章

原帖由 gozzila 於 10-11-28 23:35 發表

你好呀! 我都有你同樣煩腦!! 德信收左我對囡上午班, 但下個月頭先分別其他in左既有消息同11號先去見最心儀既學校, 但巳要交註冊費...煩死! 交唔交好呢? ...

你個對好似係孖女黎架wor~咁咪要交兩份~
你仲有邊間offer喺手呀?

醒目開學勳章

原帖由 LamCoco 於 10-11-29 00:34 發表
果日我有D頭痛~老師問1. 仔仔邊個揍? A:自己 2. 假期同仔仔去邊? A:去郊外/公園/澳門探嫲嫲(忘記講去名勝及圖書館)3.如果小朋友爭玩具, 你點? A:阿B自己處理..因為佢通常都已經俾返人!  ...

你D問題都幾正路wor~
因為我個日D問題係1.點解選擇我地學校?2.有無睇過我地個綱頁.3.我地學校個網頁有邊個地方你最深刻4.你有無咩問題想問,完~
我比佢問到"O"左咀,因為無睇過佢個網~
個感覺好似Sell緊我幫趁整網頁咁~哈哈(講笑)
雖然知道佢想知我對呢間學校嘅野清唔清楚,不過佢點解唔直接問呢~
‹ 上一主題|下一主題