用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ ...
樓主: Smartterrence
go

創價幼稚園-分享完面試經過(現步入收信階段喇)~ [複製鏈接]

Hi,

我呀女當日in創賈既表現好好,老師問佢叫乜名,今年幾多歲,邊個同你來, 佢都答哂....走既時候叫佢拉好chair佢又做得好好....但都唔收佢,我真係好唔開心,想喊湊(因為一心唸住佢考得咁好實收佢湊)....都唔知收生用咩準則....

想問有收到offer 既媽媽,或者你哋有更好既offer, 而放棄創賈呢?想知道會唔會有位多出來,睇吓呀女仲有無機...

thanks for sharing

english or chinese interview?

english or chinese interview?

回復 1# fayleung 的帖子

創價用廣東話IN嫁!

I have sent the application form and waiting for the reply!

Good luck to u all!

原帖由 松鼠隊長 於 10-11-19 07:14 發表
我個囡 28號先in. 妳in完可唔以分享下.....

hi

我 o係 上年都有in過創價既家長,但係結果都入唔到。
不過其實係老師問我會唔會想讀下午班,我就答唔會。
所以結果就唔收啦!!!
當然都會有好多原因都會令到唔收....但係我重某d人口中得知lee個問題佢地都好關注架....希望各位想入創價既家長
你地諗一諗吧....

我知道如果你答可下午班的話,學校會上午班冇位都會諗下收你下午班(千萬不要放過此機會呀)

收左下午班都可以嘗試開學前後與學校聯絡可否轉上午班架....(當然可能機會得5%)

希望可以幫到你地少少啦......

thanks for the info

回復 2# fion622 的帖子

我今日in完老師問我會唔會讀下午班,我就好肯定同決絕地答唔會。唔和結果會唔會同你一樣呢?

個人意見,我覺得讀上午或下午真係冇乜所謂,讀上午時間好似好用D,其實讀下午都幾好,小朋友可以瞓夠先返學,同埋幼稚園得三年我會比佢地享受埋佢,小學開始後讀書又有壓力,又要一早起身返學,講真有時自己都唔願咁早起身返工(尤其冬天既時候),同埋仲有成10個月先入學,可能會有突然既變化,如果好彩入咗就算係下午班都可以試下轉上午,如果轉唔到到時先諗啦,唔好比自己少咗一個機會嘛!
**不喜勿插!!**

原帖由 billysim 於 11-11-20 19:41 發表
個人意見,我覺得讀上午或下午真係冇乜所謂,讀上午時間好似好用D,其實讀下午都幾好,小朋友可以瞓夠先返學,同埋幼稚園得三年我會比佢地享受埋佢,小學開始後讀書又有壓力,又要一早起身返學,講真有時自己都唔願咁早起身返工(尤其 ...

我都係咁諗. 主要都係睇返自己小朋友平時的生理時鐘. 好似我個囡習慣晏起身, 我都覺得佢讀下午會適合他. 同埋唔使冬天時要咁早起身返學同搭車, 上午搭車好多人. 下午就會舒服些.

回復 2# billysim 的帖子

billysim
    Hi 我都覺得下午班好D,希望細佬考到.

;-)
‹ 上一主題|下一主題