用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問如果係你??~
go

請問如果係你??~ [複製鏈接]

請問各位媽咪,
如果有間區內數一數二既幼稚園收左你個小朋友讀你喜歡既上午班,
但問題係interview時你對呢間學校印象同感覺好差,
你會選擇比小朋友讀嗎??
   0    0    0    0

醒目開學勳章

印象同感覺好差, 可以舉D例子嗎?

原帖由 lyhv 於 10-10-30 17:42 發表
印象同感覺好差, 可以舉D例子嗎?

唔~~
interview時覺得佢地安排好混亂~~
指示唔清析~~
對d老師印象麻麻~~~

咁都唔係好嚴重姐. 只係果幾小時既印象, 如果你講得數一數二, 一定有佢原因. 唔洗比果小小野影響.

醒目開學勳章

我會.. 睇吓仲有無其他選擇先囉~
無就交咗留位費先.. 然後花d時間了解學校多d, e.g. 同d家長傾吓..
我覺得, 面試安排唔好, 係因為呢兩年越嚟越多小朋友報名, 佢地未見過咁多人, 呢點我唔會太怪佢地 (哈哈~ 我個仔讀嗰間都係咁!)
老師印象... 如果單單睇面試, 都係唔準架, 俾你見到咁多大人細路一整日, 都攰啦!
所以, 聽多d e+嘅家長講, 去睇吓返學放學嘅情況 (順便去8吓)
話哂都係"本區" 同am班嘛! 俾多次機會佢囉..
除非, 你有更心儀嘅offer啦!

醒目開學勳章

I also think it depends on whether you have a better choice on hand.  If you don't, then better pay the deposit first.

Normally I would consider a good impression to be more useful consideration than a bad impression.  Anything can happen during a day and it is so easy to give a bad impression to 'high expecation' (not negative comments, but in fact people do expect more) parents nowadays.

前年我都有間問10個, 10個都叫我讀既學校收左我小朋友, 但我印象非常之麻麻, 最後都係讀左, 結果同interview果日既感覺差天共地, 慶幸揀左佢.

唔同比單一事件影響, 交左留位費, 睇下有無其他"驚喜"先算.
‹ 上一主題|下一主題