用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 Kwun tong - ST. JOE
樓主: dlmcdlcl
go

Kwun tong - ST. JOE [複製鏈接]

彩雲村上面新校舍是小學部定中學部用架?  很大很靚呀!

~easybring~

For Secondary school, seems they will move at the year end.

原帖由 easybring 於 10-10-25 11:27 發表
彩雲村上面新校舍是小學部定中學部用架?  很大很靚呀!

係咪彩德上面果到既新校呀??

基實, 小學部仲舊過中學部, 又細咁多, 都好有需要MOVE去新校舍. KEKE

請問他們是否寄信通知我們結果?

oh~ 唔講真係唔知wor...

乜原來佢o地計劃有新校舍ka, 雖然只係move中學部...

原帖由 wkceci 於 10-10-25 11:37 發表
For Secondary school, seems they will move at the year end.

睇完你哋講完我真係勁後悔點解唔帶仔仔去考!
其實我有交Form,但係我無帶仔仔去考。因為初頭我交Form 嗰陣真係不太喜歡這校舍,再加上據聞好似成40個小朋友一班,真係覺得麻麻地,C6又話唔鍾意呢間。講真當時我心諗呢間真係當做Backup,但係見到你哋咁講我又有d唔開心!

小學會唔會用埋現時中學部校舍再重建呢?

原帖由 dlmcdlcl 於 10-10-25 11:39 發表
係咪彩德上面果到既新校呀??

基實, 小學部仲舊過中學部, 又細咁多, 都好有需要MOVE去新校舍. KEKE
~easybring~

醒目開學勳章

我都想知.  但係依家讀緊d學生都收唔到呢個風呀.

原帖由 easybring 於 10-10-25 14:30 發表

醒目開學勳章

原帖由 mickychow 於 10-10-25 14:16 發表
其實我有交Form,但係我無帶仔仔去考。因為初頭我交Form 嗰陣真係不太喜歡這校舍,再加上據聞好似成40個小朋友一班,真係覺得麻麻地,C6又話唔鍾意呢間。講真當時我心諗呢 ...

算啦, 都過去~ 好快有更好的offer, 咁就冇所謂la~
講真佢環境真不吸引. 但我見少人考, 希望得而有个唔錯的backup.

醒目開學勳章

原帖由 easybring 於 10-10-25 14:30 發表

我有咁諗過架,不過教育局都無公佈呢個消息.

醒目開學勳章

原帖由 hellojl 於 10-10-25 15:34 發表

算啦, 都過去~ 好快有更好的offer, 咁就冇所謂la~
講真佢環境真不吸引. 但我見少人考, 希望得而有个唔錯的backup.

agree, 加油呀.

我有去 interview, 但個操場係大馬路側邊又嘈

其他BK家長又話課程會教快1年,

我唔會考慮, 唔岩我個小朋友啦!!

其實一班40人, 如果佢CONTROL 得好係冇問題. 我仔仔而家幼稚園一班都30人.

唔好諗咁多喇. 大把OFFER 等緊你.

原帖由 mickychow 於 25-10-2010 02:16 PM 發表
其實我有交Form,但係我無帶仔仔去考。因為初頭我交Form 嗰陣真係不太喜歡這校舍,再加上據聞好似成40個小朋友一班,真係覺得麻麻地,C6又話唔鍾意呢間。講真當時我心諗呢 ...

收生日我"鼠"入去課室裡, 唔嘈OK. 論校舍, 係好似舊D. 番禺華仁. 聖心都好舊, 只不過位處半山無咁覺.

但如果課程太深唔岩小朋友, 就可以理解. 我識幾個好叻既小朋友在這裡唸書, 的確幾谷, 課外活動的確係咁多. 校長無花無假.

原帖由 dk486 於 10-10-25 23:16 發表
我有去 interview, 但個操場係大馬路側邊又嘈

其他BK家長又話課程會教快1年,

我唔會考慮, 唔岩我個小朋友啦!!

On interview day, we went there by taxi and when we arrived there, the taxi driver said, "啲間係好野嚟咖!" 佢叫我個仔比心機。= )

原帖由 nicolemummy 於 10-10-24 07:28 發表
我都好肯定! 呢間係好學校. 往年係超多人報. 不過今年佢揀左10月9日收表, 好多人忙緊IN 幾間, 心情唔靚, 被迫唔報這一間. 如果佢揀早一星期收表, 結果會好唔同. 今年我地報真係好好彩!!

...

我知道11月24日都收唔到信係落選,但如果取錄會幾時有信? 請問有沒有家長收到通知?

A parent at another forum said St. Joe sent out some letters within this two days.  Any one got the letter?

I'm very worry about that receive the letter or not !!  I hope early receive a letter !!

Anybody know that how many applicant to apply this school ? Any parents know this school accept applicants last year ?

聽說今年約500人申請, 到目前還沒有家長已經收到信.
但請問現在的家長認為新的校長與舊的相比如何?
‹ 上一主題|下一主題