用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 啟基小學巳開始SECOND IN??
樓主: ANNAFRIEND
go

啟基小學巳開始SECOND IN?? [複製鏈接]

想請問一下小軒爸, 是否沒有second in 而只收到備取生通知書的機會會小一點呢, 謝謝!

原帖由 小軒爸 於 10-11-2 15:26 發表
其實second in係比一啲响第一次in而又未係可以即時取錄嘅小朋友,但second in完之後就好快會知道結果,當年我個小朋友第一次in完之後隔咗一日就有電話通知已被取錄,之後會再有信通知及時間去交留位費,雖然開費係比較貴,但 ...

我們完成第2次面試也一星期以上, 到今天都還沒收到任何通知. 我們不緊張結果, 但也希望盡快收到信. 是不是要等待所有第2次面試完畢才有結果呢?

如有媽咪巳SECOND IN而又收到取錄通知書, 請上來通報一聲, 謝謝!

其實佢完晒second in未呢???
係咪依家仲有second in架? 要等佢地完全second in晒咪有排等...佢地都冇限期交表...

原帖由 ANNAFRIEND 於 10-11-2 22:04 發表
我們完成第2次面試也一星期以上, 到今天都還沒收到任何通知. 我們不緊張結果, 但也希望盡快收到信. 是不是要等待所有第2次面試完畢才有結果呢? ...

原帖由 TszHin_Jim 於 10-11-2 22:21 發表
其實佢完晒second in未呢???
係咪依家仲有second in架? 要等佢地完全second in晒咪有排等...佢地都冇限期交表...

我岩岩見到有媽咪話11月9號先second in, 係咪要等埋先一齊通知呀?? 有幾個媽咪都聽到話11月初通知架喎?我都想盡快有個結果.

原帖由 BBTWIN 於 10-11-2 22:32 發表

我岩岩見到有媽咪話11月9號先second in, 係咪要等埋先一齊通知呀?? 有幾個媽咪都聽到話11月初通知架喎?我都想盡快有個結果.

我都想快D知結果...希望大家都有好消息...
係LOR...WHY SECOND IN咁長? 究竟IN到幾時嫁?

我都記得佢話11月初...但等呀等...

原帖由 TszHin_Jim 於 10-11-3 22:49 發表
我都記得佢話11月初...但等呀等...

今日都係冇信, 我諗真係會等埋一齊先通知都唔奇. 佢都冇講實幾時回覆.  keep waiting la.

好似只有1人收到offer信?? 究竟佢地點system 係點呢? 今年又有幾多人apply 呢? 好心急呀!!

啟基小學巳開始SECOND IN

其實second in 完之後即使得與唔得都會有信通知,而當第一次in完而被取錄嘅小朋友會有信通知交留位費,同時亦有通告比第一次in而被取錄嘅小朋友家長並個知會否放棄統一派位,但即使第一次in而被取錄嘅小朋友家長如簽通告唔放棄統一派位,學校係會通知教育署及有權將該學位比備取生。

我今日收到正取生offer信la,要係23-24號註冊...

希望你地都快d收到好消息la...

原帖由 Juliaqq 於 10-11-4 08:39 發表
好似只有1人收到offer信?? 究竟佢地點system 係點呢? 今年又有幾多人apply 呢? 好心急呀!!

hi 小軒爸,

想問清楚,係咪如果我選擇唔放棄統一派位,學校有權將我小朋友友變為備取生,即使我交咗留位費呀?

原帖由 小軒爸 於 10-11-4 14:07 發表
其實second in 完之後即使得與唔得都會有信通知,而當第一次in完而被取錄嘅小朋友會有信通知交留位費,同時亦有通告比第一次in而被取錄嘅小朋友家長並個知會否放棄統一派位,但即使第一次in而被取錄嘅小朋友家長如簽通告唔 ...

我都收到信la! 但冇提到统一派位安排bor??

我11號先second in wor!

今日我收到信啦...23-24/11註冊

因是私校, 註冊了也可以參加大抽獎

原帖由 TszHin_Jim 於 10-11-4 17:05 發表
今日我收到信啦...23-24/11註冊

恭喜哂! 啟基都幾好, 佢會比你自行公佈後先註冊. 唔讀都唔駛浪費註冊費. 唔知我有冇信呢? 我從來唔睇信箱, 等老公放工返黎取信, 我好平常心, 因為深信緊張都冇用, 讀邊間都整定.

原帖由 sumyee 於 10-11-4 17:36 發表
因是私校, 註冊了也可以參加大抽獎   

係咪真係如果參加大抽獎, 會將你個位比後備生呢??

啟基小學巳開始SECOND IN

如果妳交咗留位費,基本上已預留個學位比個小朋友,原則上係唔會變做備取生,但學校係有權當你放棄學位方式處理

讚好!希望你都有好消息!

原帖由 BBTWIN 於 10-11-4 18:00 發表

恭喜哂! 啟基都幾好, 佢會比你自行公佈後先註冊. 唔讀都唔駛浪費註冊費. 唔知我有冇信呢? 我從來唔睇信箱, 等老公放工返黎取信, 我好平常心, 因為深信緊張都冇用, 讀邊間都整定. ...
80前潮爸一名,半隻怪獸,唔識揸直升機。以普通爸爸角度談親子、論教育、評時事。Promise自己2012要Live Simple, Look Forward, Do Something!
‹ 上一主題|下一主題