用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 啟基小學巳開始SECOND IN??
樓主: ANNAFRIEND
go

啟基小學巳開始SECOND IN?? [複製鏈接]

I totally agree!!  their principle gives you an impression that she is doing things all in her students' good.  And i surely hope they can keep their 辦學宗旨and more students can benefit!

我己收到備取生通知信, 但剛剛又收到2nd in通知....
想請問一下已2nd in的家長, 是否都已取錄? 有沒有2nd in後仍是備取生呢?

原帖由 Juliaqq 於 10-11-16 10:05 發表
I totally agree!!  their principle gives you an impression that she is doing things all in her students' good.  And i surely hope they can keep their 辦學宗旨and more students can benefit!
nil

我昨天已收到可再second in 的日期, 但真係唔好彩, 收到電話當天係我仔入院果日, 我希望學校能幫我安排倒啦啦!  我個仔已發燒了成個禮拜, 我真係擔心到快死!

無事丫嗎?仲乜燒到要入院咁嚴重?你同仔仔都要多多保重!
學校方面,我想是沒有問題吧! 學校給人的感覺一向都好helpful,好體諒人!
祝 早日康復!

原帖由 js829 於 10-11-17 23:13 發表
我昨天已收到可再second in 的日期, 但真係唔好彩, 收到電話當天係我仔入院果日, 我希望學校能幫我安排倒啦啦!  我個仔已發燒了成個禮拜, 我真係擔心到快死! ...

祝 早日康復!

原帖由 js829 於 10-11-17 23:13 發表
我昨天已收到可再second in 的日期, 但真係唔好彩, 收到電話當天係我仔入院果日, 我希望學校能幫我安排倒啦啦!  我個仔已發燒了成個禮拜, 我真係擔心到快死! ...

今日收到電話正式取錄, 會即日寄出信, 下星期兩日註冊喎! 我地係10/25 2nd in 架!

原帖由 January 於 10-11-17 10:19 發表
我己收到備取生通知信, 但剛剛又收到2nd in通知....
想請問一下已2nd in的家長, 是否都已取錄? 有沒有2nd in後仍是備取生呢?

兩日註冊, 很急啊. 但你可先看了第一輪派位才決定.
另外, 昨天面試時, 見有些家長爸爸穿西裝, 媽媽手拿名牌袋...我們只是普通行頭的草根家庭.... 哈哈.

原帖由 cheuk_ling 於 10-11-20 00:15 發表
今日收到電話正式取錄, 會即日寄出信, 下星期兩日註冊喎! 我地係10/25 2nd in 架!
nil

你就好啦!恭喜晒!
我9/11至2nd in,仲未有任何消息...,等得好苦!

原帖由 cheuk_ling 於 10-11-20 00:15 發表

有關啟基...唔,絕屬個人意見:
-校長有熱誠,懂得欣賞自己的學生,有承擔
-所有職員都好親切,有笑容
-有足夠校工保持學校清潔(每層樓都有校工)
-午餐由學校自己頂備
-學費+雜費(including午膳+校車)唔算平
-自由,愉快學習
-中文教學
-只有小學,沒有中學
-不適合只追求成績的家長
你可以上網睇吓
http://www.ccs.edu.hk/index-night.htm

原帖由 ha! 於 10-11-20 02:17 發表
我想問啟基的好處是什麼?我不太認識這校。

有呀,就係我啦! 剛收到信,好失望...
如果可以好似cheuk_ling咁,等耐d但有好消息就好啦!

原帖由 January 於 10-11-17 10:19 發表

備取生都仲有機會既.
我尋日先in完, 又係要等等等...
原帖由 Carolyukk 於 10-11-20 12:59 發表
有呀,就係我啦! 剛收到信,好失望...
如果可以好似cheuk_ling咁,等耐d但有好消息就好啦!
nil
‹ 上一主題|下一主題